Policisté v kraji kontrolují hony, myslivci zatím bez alkoholu

Měsíc říjen je tak jako každý rok ve znamení mysliveckých honů a naháněk, jinak tomu není ani v našem kraji, a tak policisté dohlíží na jejich bezproblémový průběh.

Cílená propagace v Plzni

Hony jsou neodmyslitelnou součástí mysliveckých tradic a vrcholem lovecké sezony. Jsou při nich používány střelně zbraně, a tak jsou myslivci kontrolováni policisty z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál. Jedna z nich proběhla i v sobotu 21. října a policisté celkem u 107 osob vyloučili požití alkoholu během honu dechovou zkouškou. Dále kontrolovali zbraně, střelivo a potřebné doklady k jejich užívání. Samozřejmostí je to, že každý myslivec musí mít u sebe platný zbrojní průkaz (v případě cizince Evropský zbrojní pas) a průkaz zbraně. Tyto doklady je pak povinen na požádání předložit policejnímu orgánu. Pro policisty i myslivce je při této problematice klíčový zákon číslo 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu.

Během minulé soboty policisté byli na více místech, konkrétně v Tymákově, Kasejovicích, Radnicích, Chanovicích a Nahém Újezdci. Tyto kontroly budou ze strany odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál pokračovat minimálně do konce roku, občas se však hony konají i v měsíci lednu.

foto: pčr

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 29.10.2023 08:07



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka