Policisté v kraji na konci prázdnin obsadili silnice

Na konci prázdnin se v souvislosti se zvýšeným provozem uskutečnila celorepubliková dopravně bezpečnostní akce.

Jarní servisní akce AUTO CB

PLZEŇSKÝ KRAJ – I na území našeho kraje policisté od pátku do neděle kontrolovali řidiče. Zjistili při tom přes tři sta dopravních přestupků, nejčastěji řidiče sankcionovali za rychlou jízdu. 

V souvislosti s ukončením letních prázdnin byla vyhlášena celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, která se uskutečnila také na území Plzeňského kraje. Od pátku do neděle se při ní policisté na vytipovaných místech zaměřili zejména na dodržování stanovené rychlosti, na způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, na technický stav vozidel i na další platná ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Hlídky prováděly standardně kontroly v souvislosti s pátráním po hledaných osobách a věcech.
 Do akce bylo zapojeno téměř 200 policistů z dopravní, pořádkové i cizinecké policie. V průběhu uvedených tří dnů policisté zkontrolovali celkem 1254 vozidel a zjistili při tom 322 přestupků. Z nich vyřešili 311 na místě uložením příkazu za bezmála 118 000 korun. Zbylých 11 přestupků oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání.
 Nejčastějším přestupkem bylo překročení stanovené rychlosti – celkem 107 případů, z nich byly tři oznámeny příslušnému správnímu orgánu, za zbylé případy policisté uložili sankce ve výši bezmála 58 000 korun. Ve 35 případech policisté zjistili jízdu bez bezpečnostního pásu, 24 řidičů mělo za jízdy v ruce telefon, 21 řidičů jelo s vozidlem, které nesplňovalo stanovené technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. Dále z výsledků dopravní akce vyplývá například, že sedm řidičů jelo po dálnici bez platné dálniční známky. Jim policisté udělili příkazy v celkové výši 4 000 korun. V 7 případech policisté zjistili požití alkoholu před jízdou, z toho bylo v jednom případě jednání řidiče kvalifikováno jako trestný čin (nad jedno promile alkoholu), zbylé případy byly v rovině přestupků.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 01.09.2021 07:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka