Policisté v Plzni kontrolovali autosedačky a rozdávali pokuty

Dopravní policisté se v úterý zaměřili na bezpečnostní pásy a dětské autosedačky. Téměř třetina pokut padla za jejich nepoužívání.

Cílená propagace v Plzni

V úterý odpoledne probíhala na silnicích náležejících do teritoria spravovaného Městským ředitelstvím policie Plzeň dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Do akce se zapojili kolegové dopravní policie, kteří v průběhu čtyř hodin zkontrolovali 141 vozidel. Zjistili 32 přestupků, za které uložili přímo na místě 30 blokových pokut v celkové výši 8 200 korun. Mimo používání bezpečnostních pásů a dětských zádržných systémů kontrolovali samozřejmě dodržování všech ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, dále pátrali po osobách, odcizených věcech a vozidlech. 

Ačkoli je u nás použití bezpečnostních pásů a dětských zádržných systémů povinné (až na výjimky taxativně stanovené zákonem), řešili dopravní policisté v průběhu včerejšího opatření celkem sedm případů, kdy nebyly osobami za jízdy použity bezpečnostní zádržné systémy, a za tyto přestupky uložili blokové pokuty v celkové výši 1 500 korun. Dalším nejčastějším prohřeškem byla jízda vozem, jehož technický stav byl nevyhovující, a to celkem ve 13 případech, třikrát řidiči dostali pokutu za nerozsvícená světla a dvakrát za telefonování během jízdy. Jeden šofér usedl za volant vozu pod vlivem alkoholu  a aniž byl držitelem příslušného řidičského oprávnění.     



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka