Policisté v Plzni se zaměřili na kontrolu pásů a autosedaček, padaly pokuty

Dopravní policisté se v pondělí zaměřili na bezpečnostní pásy a dětské autosedačky. Čtvrtina pokut padla za jejich nepoužívání.

Cílená propagace v Plzni

 V pondělí ráno a dopoledne probíhala na silnicích náležejících do teritoria spravovaného Městským ředitelstvím policie Plzeň dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Do akce se zapojili kolegové dopravní policie i obvodních oddělení, kteří v průběhu čtyř hodin zkontrolovali celkem 148 vozidel. Zjistili 33 přestupků, za které uložili přímo na místě 33 blokových pokut v celkové výši osm tisíc šest set korun. Mimo používání bezpečnostních pásů a dětských zádržných systémů kontrolovali samozřejmě dodržování všech ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, dále pátrali po osobách, odcizených věcech a vozidlech.

Ačkoli je u nás použití bezpečnostních pásů a dětských zádržných systémů povinné (až na výjimky taxativně stanovené zákonem), řešili dopravní policisté v průběhu opatření celkem osm případů, kdy nebyly osobami za jízdy použity bezpečnostní zádržné systémy, a za tyto přestupky uložili blokové pokuty v celkové výši 1 300 korun. Dalším nejčastějším prohřeškem byla jízda vozem, jehož technický stav byl nevyhovující, a to celkem v 10 případech, a třikrát  telefonování během jízdy. Tři šoféři překročili rychlostní limity a dva se na cesty vydali bez dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka