Polykače kokainu na Rozvadově odhalil speciálně vycvičený pes celníků

Celníci z Protidrogového oddělení v Plzni ve spolupráci s kolegy z celního úřadu zadrželi v loňském srpnu v Rozvadově nigerijského drogového kurýra, tzv. „polykače“.

Cílená propagace v Plzni

V jeho útrobách bylo 55 kontejnerů kokainu o váze 624,8 g. V těchto dnech mu Okresní soud Tachov uložil nepodmíněný trest v délce trvání 6 let s následným vyhoštěním. 

Pětačtyřicetiletý cizinec cestoval linkovým autobusem na trase Brusel – Praha, přičemž cílovou destinací mělo být Rakousko.  Při celní kontrole na něj pozitivně reagoval služební pes vycvičený na vyhledávání drog, označil ho a muž byl pro podezření přepraven do zdravotnického zařízení. Následné rentgenové vyšetření prokázalo výskyt cizích předmětů v tělních dutinách cestujícího a laboratorní rozbory potvrdily podezření celníků, že se jedná o kokain. Během jednoho dne vyloučil organismus muže postupně všechny kontejnery s drogami. 

Riskantním jednáním si měl pašerák přijít na 50 000 Kč.

Spolu s celníky z Protidrogového oddělení v Plzni se na případu podílela též Policie ČR, Služba kriminální policie a vyšetřování v Tachově.

foto: celní správa

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 01.03.2023 08:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka