Poskytovatelé zdravotních a sociálních služeb budou parkovat za korunu

Poskytovatelé některých sociálních nebo zdravotních služeb na území Plzně budou moci ve městě parkovat na parkovacích místech za zvýhodněnou cenu.

Cílená propagace v Plzni

Cena za nejvýše 24 hodinové stání registrovaného vozidla poskytovatele služeb bude činit jednu korunu za den. Poskytovatelé těchto služeb si mohou požádat o vydání parkovací karty Plzeňské městské dopravní podniky po předcházejícím potvrzení magistrátního odboru sociálních služeb.

„Zajištění zvýhodněného parkování pro poskytovatele některých sociálních nebo zdravotních služeb je jedním z opatření v naší takzvané Plzeňské protikoronavirové dvanáctce, kterou chceme mírnit negativní dopady koronavirové krize na občany, podnikatele, kulturní aktéry a další různé subjekty na území města Plzně. Chceme také zvýšit komfort služeb poskytovaných seniorům a zdravotně postiženým v jejich domácím prostředí. Dvanáctku schválila Rada města Plzně
15. dubna 2020. Nyní jsme se dohodli i na výši zvýhodněné ceny za parkování,“ uvedl radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf.

„Za registrované sociální služby se považují pečovatelské služby, osobní asistence, raná péče, tísňová péče, odlehčovací služby poskytované terénní formou, průvodcovské, tlumočnické a předčitatelské služby v terénní formě a chráněné bydlení,“ doplnil náměstek pro dopravu a životní prostředí Michal Vozobule.

Formulář Žádosti o parkovací oprávnění bude k dispozici na https://www.plzen.eu/plzenska-12/, https://socialnisluzby.plzen.eu/ a https://www.parkingplzen.cz/.

Součástí formuláře bude rovněž návod na jeho vyplnění. Žádost o parkovací oprávnění z pohledu stanovených pravidel bude ověřovat Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně. S formulářem potvrzeným tímto odborem se dostaví žadatel na pracoviště pro vydávání parkovacích karet do objektu Plzeňských městských dopravních podniků v Podmostní 4, kde kartu za úhradu obdrží.

Návštěvy na obou útvarech je vhodné dohodnout telefonicky.

Kontakty:
Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně, Martinská 2, telefon: 37 803 3351
PMDP a.s. – Středisko dopravy v klidu, Podmostní 4, Plzeň, telefon: 602 621 795



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka