Požár ubytovny na Karlově citelně poškodil i okolní podnikatele

S požárem ubytovny v Plzni na Karlově minulé úterý bojovalo dvanáct hasičských jednotek.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kromě tragického konce (1 mrtvý, 12 zraněných) měl za následek i značné škody na majetku v areálu ubytovny, kde sídlí podnikatelské subjekty.

Požár zničil nejen podnikatelské prostory, nýbrž zásadně či úplně poškodil i vybavení potřebné pro jejich činnost. Vedení Městského obvodu Plzeň 3 oslovilo majitele těchto provozoven s nabídkou pomoci ve formě zprostředkování pronájmů náhradních prostor pro podnikání či případného odkupu pozemků ve vlastnictví města Plzně.

Starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer s místostarostou Davidem Procházkou přislíbili v rámci svých kompetencí pomoc při jednáních s městem Plzní o případných náhradních prostorách a po krátké konzultaci se Správou veřejného statku města Plzně nabídlo možnost pronájmu skladovacích prostor v garážích na území města Plzně. Dále jsou volné bývalé podnikatelské prostory ve vnitrobloku Klatovská ul. a Dobrovského. Tyto prostory je ale nutné nejprve prohlédnout, zda by byly vhodné pro dané podnikání, poté lze přistoupit k dalšímu jednání ohledně podmínek pronájmu.

„Snažíme se o co nejúspěšnější jednání s městem, abychom těmto živnostníkům pomohli, neboť se ne svojí vinou dostali do téměř likvidační situace“, říká Radislav Neubauer, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Podnikatelé mají zájem o tyto prostory: pronájem 1 – 2 automobilových stání se zázemím (autoopravárenství), prostor pro dílnu o velikosti 100 m2 s velkými vraty (výroba akvárií a terárií na klíč), prostor 4 x 15 m2 na 4 automobilová stání (příprava vozů na prodej) a objekt k odkoupení o velikosti 200 m2  či pozemek k odkoupení o velikosti 1000 – 2000 m2 (autoservis, autodíly, 6 zaměstnanců).

„Vlastně ani není známo, že jeden ze živnostníků pomohl zachránit lidské životy, kdy k hořícímu objektu přistavil auto, aby na něj mohli z 1. patra seskočit ohněm uvěznění lidé. Žádáme všechny, kteří by vhodné prostory mohli poskytnout, aby pomohli. Kontakty na dotčené živnostníky jsou u nás na úřadě, dodal David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
21.09.2018 08:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka