Prazdroj přispěl na Tříkrálovou sbírku téměř 75 tisíc korun

Částkou 74 840 korun přispěl Plzeňský Prazdroj na letošní Tříkrálovou sbírku.

Jarní servisní akce AUTO CB

O výši příspěvku rozhodli lidé z celého Česka, kteří si v neděli na Tři krále přišli vychutnat Tříkrálový ležák do některé z hospod zapojených do programu Volba sládků. Za každou vypitou sklenici Prazdroj věnoval na sbírku deset korun. Peníze předali v úterý přímo v pivovaru zástupci Prazdroje řediteli Městské charity Plzeň Pavlu Janouškovcovi, kterého doprovázeli biskup Tomáš Holub, hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a náměstek plzeňského primátora Martin Zrzavecký.

„Tříkrálovým ležákem jsme se chtěli připojit k tradici pomáhat lidem v nouzi, která ke Třem králům patří. Jsme moc rádi, že se našlo v celé zemi tolik lidí, kteří si spolu s námi zašli na Tři krále na sklenici našeho speciálu, zpříjemnili si sváteční den a ještě pomohli dobré věci,“ uvádí emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka. Se sládky Petrem Kofroněm a Milanem Mácou se převtělil do Tří králů a společně předali peníze pro Tříkrálovou sbírku třem zástupcům Plzně a Plzeňského kraje

Trojice sládků, tvůrců ležáku ze tří sladů a tří druhů chmele, účinkovala i ve videích, kterými Prazdroj na sociální síti Facebook zval lidi, aby si na Tři krále přišli vychutnat Tříkrálový ležák a přispěli tak na prospěšnou věc. Celkově se tak podařilo dosáhnout částky 74 840 korun. „Jménem Městské charity bych rád poděkoval za tuto prospěšnou iniciativu, která rozšířila seznam aktivit spojených s Tříkrálovou sbírkou. Peníze použijeme na pomoc potřebným lidem v Plzni a okolí,“ dodává ředitel Městské charity Plzeň Pavel Janouškovec.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka