Prazdroj v Plzni rozváží plechovky Pilsner Urquell z historických sklepů

Plzeňský Prazdroj nabízí možnost objednat si až domů unikátní nefiltrovaný ležák Pilsner Urquell, který zraje v dřevěných sudech v historických sklepích.

mobilnípohotovost

Pivovar ho po Plzni nově rozváží v limitované edici litrových plechovek.

„Milovníci piva si teď mohou objednat ležák připravený tradiční metodou, kdy pivo zraje ve vysmolených dřevěných sudech z dubů pocházejících z křivoklátských lesů, v pohodlí domova a bez nutnosti někam chodit. Běžně ho u nás mohou ochutnávat návštěvníci našich turistických tras. Prohlídky jsou ale kvůli vládním opatřením zastavené a my jsme hledali rychlé řešení, jak unikátní ležák ze sklepů dostat k lidem. Proto jsme se rozhodli jej stočit do litrových plechovek a v limitované edici nabídnout Plzeňanům s dovážkou až ke dveřím,“ říká Václav Berka, emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje.

Nabídka prodeje nefiltrovaného piva z ležáckých sklepů v litrových plechovkách s dovážkou až domů platí do doby, než se život vrátí zpět do starých kolejí. Jedna litrová plechovka vyjde i s dovozem na 99 korun. Kromě toho Prazdroj bude rozvážet také pivo v jednolitrových skleněných odnoskách a patentních lahvích, které byly doposud k dostání jen ve výdejovém okénku v dárkové prodejně v areálu pivovaru. „Pivo je určené k okamžité spotřebě. Je nefiltrované a nepasterované, takže ho doporučujeme vypít nejlépe v den nákupu,“ uvádí Václav Berka.  

Rozvoz piva funguje pouze v Plzni a vypomůžou s ním zaměstnanci pivovaru, kteří v souvislosti s koronavirovou krizí nemají plné pracovní vytížení. „Rozhodli se nám pomoci a sami se o práci v rozvážce přihlásili. V souvislosti s koronavirovou epidemií jsme už na jaře zřídili interní burzu práce. Tu využili zaměstnanci méně vytížených oddělení jako například eventoví manažeři nebo průvodci návštěvnických tras, kteří po dohodě změnili dočasně působiště a vypomáhali například ve skladu nebo při zajišťování ochranných pomůcek. A na podzim jsme vzhledem k okolnostem „burzu“ opět otevřeli,“ doplňuje Václav Berka. 

Pivovar nechává část ležáku Pilsner Urquell zrát a kvasit tradiční metodou ve sklepích proto, aby sládci mohli porovnávat jeho chuťový profil s pivem, které po uvaření leží v moderních cylindrokonických tancích. Díky tomu se pivovaru daří trvale uchovávat jedinečnou chuť plzeňského ležáku. Nyní si ho mohou lidé vychutnat, aniž by historické sklepy navštívili. Pivo si mohou objednávat ode dneška na webu pivovaru.

mobilnipohotovost

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Uniweb weby

Hlavní zprávy

 

čez zprávy 2018
seo uniweb