Prazdroj znovu vítá turisty

Plzeňský Prazdroj se po více než deseti týdnech vynucené pauzy znovu otevřel turistům.

Cílená propagace v Plzni

Ti mohou navštívit prohlídkovou trasu Pilsner Urquell i se zážitkovými akcemi, pivovarské šalandy, Plzeňské historické podzemí a Pivovarské muzeum.

„Od pondělí jsme v souladu s rozvolňováním opatření, která byla zavedena v souvislosti s koronavirem, otevřeli pro veřejnost téměř celou trasu Pilsner Urquell s výjimkou stáčírny. Návštěvníci tak mají opět možnost nahlédnout do historie i výroby piva Pilsner Urquell a v ležáckých sklepích ho i ochutnat. Znovuotevřené jsou také pivovarské šalandy, kde se často pořádají oslavy nebo rozlučky se svobodou, znovu organizujeme také školy čepování a návštěvníkům je opět k dispozici prodejna dárkových předmětů,“ říká Rudolf Šlehofer, manažer oddělení turismu Plzeňského Prazdroje.

Plzeňský Prazdroj v souvislosti s hygienickými opatřeními stanovil maximální počet návštěvníků jedné prohlídky na 30 osob. Zároveň zavedl i další opatření s cílem chránit zdraví turistů i zaměstnanců. „V Návštěvnickém centru i na prohlídkových trasách jsou pro všechny k dispozici bezdotykové zásobníky s desinfekcí, pokladna má ochranná plexiskla a zároveň platí ve všech vnitřních prostorách povinnost nosit roušku. Ty jsou návštěvníkům k dispozici spolu s jednorázovými rukavicemi i na všech recepcích,“ dodává Rudolf Šlehofer.

Zájemci mohou využít prohlídky v češtině a alespoň jednou denně i v angličtině. V závislosti na otevírání hranic a zájmu zahraničních turistů pak Prazdroj chystá přidat i prohlídky v dalších jazycích. Konkrétní informace o prohlídkách včetně volných časů jsou k dispozici na stránkách pivovaru. Otevřené jsou pro návštěvníky také Pivovarské muzeum a Plzeňské historické podzemí. Prohlídková trasa Gambrinus zatím zůstává z důvodu zvýšených bezpečnostních opatření zavřená, protože z velké části prochází výrobní částí.

„Věříme, že se plzeňský pivovar opět stane živým místem. A to nejen díky našim prohlídkovým trasám, ale otevíráme také naše konferenční centrum Secese, kde lze pořádat firemní akce, jednání či večírky. Stejně tak je možné u nás pořádat svatby. A chystáme i naše tradiční letní akce na nádvoří pivovaru. Vše samozřejmě při dodržení zvýšených hygienických podmínek,“ uvádí Rudolf Šlehofer.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 31.05.2020 10:40



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka