Před FN Plzeň zasadí slunečnice, symbol roztroušené sklerózy

Slunečnice je symbolem Světového dne roztroušené sklerózy a nositelka slunce i světla.

Jarní servisní akce AUTO CB

Regionální organizace Roska Plzeň společně s Nadačním fondem Impuls a Neurologickou klinikou FN Plzeň zvou širokou veřejnost na happening pro podporu osvěty vážné nemoci – roztroušené sklerózy. Osvětový projekt nenásilným způsobem – vysazováním slunečnic v mnoha místech České republiky -  poukazuje na to, že lidé s roztroušenou sklerózou žijí svůj život s diagnózou nevyléčitelného onemocnění a vyzývá k podpoře takto nemocných, upozorňuje na úskalí této nemoci mladé lidi, kteří se s ní doposud nesetkali a pro něž tato informace může znamenat zásadní rozdíl v kvalitě jejich dalšího života.

Čtvrtek 25.5.2023  13:00 hod. -  zasaďte se zdravotníky slunečnici před vchodem F, FN Plzeň-Lochotín, alej Svobody 80. Podpořte ty, jejichž nezvaným průvodcem života je roztroušená skleróza.

Jadérka slunečnic představují jednotlivé nemocné - každý z nich je jedinečný v boji se zákeřnou nemocí. Okvětní lístky slunečnice potom neziskový sektor, NF IMPULS a jednotlivé pacientské organizace. Stonek představuje zdravou populaci, o níž se potřebují lidé s „ereskou“ opřít. Listy na stoncích znázorňují podané pomocné ruce. Zavřené, sklopené hlavičky nočních slunečnic jsou problémy, které s RS přichází. Každé ráno otáčí slunečnice hlavu za sluncem, jde vstříc nové naději, tak jako lidé s RS doufají v lék, který nemoc vyléčí. RS je nemoc mladých lidí, průměrný věk, kdy je diagnostikována je 29 let (přesně 29,5); ale nevyhýbá se ani dětem do 15 let (v ČR 30 dětí).  A možná to je ten správný začátek, pomoci lidem kolem nás začít o eresce přemýšlet jinak, vidět konkrétní lidi, a odtud je jenom kousek k dalším věcem. Jako je podpora, zastání a pomoc na místech, kde se rozhoduje o budoucnosti.

Rozsviťme ČR propojuje světy a otevírá nové možnosti. Pro všechny. Nejen nemocné a jejich rodiny, ale také pro ostatní, kterým ukazuje, že jsou tu lidé, kteří se nevzdávají. Kteří jsou stateční nemoci navzdory. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka