Přednáška se zaměří na Metternichovy stopy v Plasích

Západočeská galerie v Plzni zve na středeční přednášku připravenou v rámci doprovodného programu k výstavě Neoklasicismus mezi technikou a krásou. Pietro Nobile (1776–1854) v Čechách.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přednáška má název Metternichovy stopy v Plasích, koná se ve středu 22. ledna od 17 hodin v přednáškovém sálev plzeňské Pražské 13. Přednáší Stanislava Beránková (Klášter Plasy). 

Rakouský státní kancléř, diplomat a politik Klement Metternich ovlivňoval v 1. polovině 19. století dění v celé Evropě. Ale jak se jeho vliv projevil na jednom malém městě, na jeho příležitostném sídle a hospodářském zázemí v bývalém klášteře v Plasích? Jak se odrazil jeho vkus a pojetí reprezentace na jednotlivých stavbách klášterního areálu a v krajině na severu Plzeňska? A jak se vůbec tyto stopy v současnosti identifikují a poznávají? Jak můžeme kancléřův příběh číst v historických stavbách a interiérech?  Odpovědi na tyto otázky se pokusí rozkrýt tato přednáška.

Další doprovodný program k výstavě Pietro Nobile v Čechách:

30. ledna v 17 hodin – Komentovaná prohlídka s autorkou koncepce výstavy Taťánou Petrasovou

Kapacita je omezena, nutná předchozí rezervace na pokladně výstavní síně "13" (tel. 377 908 534, denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin).

4. února v 17 hodin – Zámek Kynžvart a jeho sbírky (přednáší Ondřej Cink, kastelán Státního zámku Kynžvart)


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka