Přednáška v úterý odkryje poslední Tajemství plzeňských dvorků

Od roku 2016 pořádá Nadace 700 let města Plzně akci Plzeňské dvorky. Pro veřejnost se na jeden den otevřou mnohdy neznámá zákoutí Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Akce se setkala s velkým ohlasem veřejnosti a postupně získává také další rozměry. Např. městskou hrou Zažijte dvorky, programem na některých dvorcích … více na www.plzenskedvorky.cz.

 V letošním roce se akce samotná uskuteční v sobotu 19. května od 10:00 do 18:00. Vstupenky na jednotlivé prohlídky je možné zakoupit od 23. dubna 2018 v Muzeu strašidel (Hotel Central, nám. Republiky 33).

V souvislosti s přípravou tohoto ročníku se organizační tým rozhodl nabídnout zájemcům další možnost nahlédnout do tajů města.

Nadace spolu se Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje připravila cyklus čtyř setkání a povídání právě o ne zcela přístupných krásných zákoutích historického centra města pod názvem Tajemství plzeňských dvorků.

V úterý 17. dubna 2018 se uskuteční již čtvrté a také poslední setkání nad zajímavostmi a souvislostmi s architektkou Annou Hostičkovou a publicistou a historikem Davidem Růžičkou a to v 17:00 ve velké studovně SVK PK.

Pavla Chocholová dále pozve na jeden z dvorků, který se v letošním roce otevře poprvé, a najdete ho na adrese Tylova 33 v Informačně vzdělávacím středisku Plzeňského kraje.

Na konci přednášky je připraveno malé překvapení. Ochutnávku jednoho z vystoupení, která vás čekají na Plzeňských dvorcích 19. května – zazpívá plzeňský pěvecký sbor Pilsen Voice.

Vstup na tuto akci je volný.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka