Předškoláci z Lobez otestovali své pohybové dovednosti

V areálu 57. MŠ Plzeň, Nad Dalmatinkou 1 se v pátek dopoledne konalo další testování pohybových dovedností předškolních dětí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Děti absolvovaly několik různých disciplin, které evokují pohybové dovednosti zvířátek, jako např. kráčející čáp, skákající žába, vlnící se had nebo šikovný lachtan.

Projekt realizuje Nadace sportující mládeže. "Této aktivitě se věnujeme už více než deset let. Od roku 2016 na Pohyb 1P navazují Sportovní hry mateřských škol a od roku 2014 vrcholí snaha o podporu pohybových aktivit dětí předškolního a mladšího školního věku Festivalem sportu," uvedl předseda správní rady Nadace sportující mládeže František Berka. "Naším záměrem je systémovým způsobem přivést děti k pravidelnému pohybu. Rodiče ještě v den testování obdrží vyhodnocení výsledků a také další materiály informující o možnostech sportovních aktivit v místě bydliště, doporučení týkající se správného stravování a další informace. Díky tomu mohou mateřské školy i rodiče ovlivňovat nevhodné návyky dětí ještě před vstupem na základní školu," doplnil František Berka.

Po cvičení děti obdržely pamětní diplomy a další drobné dárky, ocenění za předvedené výkony jim předali Václav Beran, místostarosta Městského obvodu Plzeň 4 a Vladimír Jarý, stříbrný medailista z OH 1972 v házené. Ten si s dětmi o své sportovní kariéře také popovídal.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka