Předvánoční setkání si užili v Radobyčicích a na Nové Hospodě

Zatímco většina Plzeňanů se těší na rozsvícení stromu na náměstí Republiky, které se koná vždy první adventní neděli, obyvatelé okrajových části Městského obvodu Plzeň 3 mají svoje vlastní tradice.

Cílená propagace v Plzni

V Radobyčicích si svůj vánoční strom rozsvítili v neděli 6. prosince. Samozřejmě nechyběly koledy a voňavý svařák, který přivezli a lidem rozlili starosta Radislav Neubauer  a místostarosta David Procházka.

"Je moc pěkné vidět, jak společně místní lidé dodržují tradice. Komornější prostředí a skvělá nálada pak tomuto setkání dodává úžasnou atmosféru," říká místostarosta Procházka, který zde stromek pomáhal rozsvítit již minulý rok.

Také na Nové Hospodě dodržují obyvatelé předvánoční zvyk. V pátek 11. prosince se uskutečnil lampionový průvod, který ukončilo zpívání koled a rozsvícení stromku v areálu TJ Sokol Nová Hospoda. I sem vedení obvodu dovezlo svařák a dětem čokoládové figurky.

"Zdejší lidé jsou strašně příjemní a vždy mají dobrou náladu. Proto jsme letos nemohli tuto tradiční akci vynechat, i když jsme s kolegou oba trochu nemocní, shodli jsme se, že prostě musíme přijet alespoň na chvíli," usmíval se starosta Neubauer.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka