Přepadl v Plzni osm žen, okrádal je i masturboval

Více než tři týdny plzeňští policisté usilovně pracovali na objasnění série osmi případů napadení žen, ke kterým došlo v různých částech města Plzeň. Přestože se již zpočátku zdálo, že všechny incidenty mají stejného jmenovatele, trpělivá mravenčí práce policistů Služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň a jejich profesionální přístup k výkonu služby přinesly úspěch až tři týdny po spáchání prvního skutku.


První případ se odehrál dne 28. října tohoto roku těsně před dvaadvacátou hodinou před domem na ulici Polní. Tehdy neznámý pachatel přistoupil k ženě, která místem procházela, a z kapsy bundy se jí pokusil vyjmout a odcizit mobilní telefon. Žena si jednání pachatele všimla a o hovorové zařízení s ním se začala přetahovat. Pachatel však byl silnější, telefon ženě z ruky vytrhl a utekl.

Podruhé zaútočil dne 1. listopadu tohoto roku na ženu nacházející se na ulici Lobezská. Nejdříve svoji oběť chvíli sledoval, a když si jej všimla a začala v chůzi zrychlovat, rozběhl se, poškozenou natlačil na zeď vedoucí podél chodníku a z ramene jí strhl kabelku. S taškou a vším, co v sobě ukrývala, se pak dal na útěk. Tentokrát muž útočil těsně před půlnocí.

Další skutek, který tentýž útočník spáchal podle stejného scénáře, se odehrál o osm dní později rovněž těsně před půlnocí. Tentokrát však byla místem činu ulice Lužická. I zde si pachatel vyhlédl osamocenou ženu, která spěchala domů. K té přistoupil a z ramene jí strhl kabelku s peněženkou, osobními doklady, mobilním telefonem a řadou věcí denní potřeby. Následně z místa činu utekl.

Čtvrtou oběť si vyhlédl dne 12. listopadu 2016 na ulici Sudova. Když poškozená krátce po jedenácté hodině noční chtěla vstoupit do bytového domu, přistoupil k ní zezadu a pokusil se jí z ramene strhnout dámskou tašku. Protože napadená zavazadlo měla zavěšeno šikmo přes hruď, pachateli se lup získat nepodařilo. Během krátkého přetahování ženu strhl na zem, a když začala hlasitě volat o pomoc, zalekl se a z místa utekl.

 Tu noc zaútočil ještě jednou. Tentokrát v parku Chvojkovy Lomy, kde doběhl poškozenou, kterou krátce předtím sledoval a u které si všiml, že v ruce svírá peněženku. Tu jí z ruky vytrhl a opět utekl.

Naposledy útočil opět dvakrát během jedné noci a sice dne 16. listopadu 2016. Nejdříve zhruba pět minut před desátou hodinou noční na ulici Rubešova napadl ženu, která v ten okamžik telefonovala, a z ruky jí vytrhl hovorové zařízení. I s ním se dal na útěk. Zhruba o třicet minut později si vyhlédl na ulici Klášterní další oběť. K té přistoupil zezadu a pokusil se násilím zmocnit kabelky, kterou nesla zavěšenu přes rameno. Žena se však aktivně bránila a tak nezbylo útočníkovi než z místa utéci bez pořízení.

 Ačkoli všechny útoky na první pohled vypadaly velmi agresivně a pachatel jednal s jasným cílem, naštěstí žádná z žen nebyla zraněna.

 Kromě zmíněných sedmi případů, které spojoval totožný modus operandi, policisté zjistili, že stejný pachatel má na svědomí i napadení mladé ženy, ke kterému došlo dne 21. října tohoto roku. Tehdy kolem čtvrt na jedenáct v noci přistoupil na ulici Klášterní před jedním z domů k místem procházející ženě, stáhl si kalhoty, obnažil penis a začal v její těsné blízkosti masturbovat. Byl tak blízko, že se v jeden okamžik přirozením dotkl ženiny ruky. Ta se před výtržníkem snažila ustupovat a od jeho dalšího jednání jej odradit sdělením, že zavolá policii. Když se tak skutečně pokusila učinit, muž jí z ruky vytrhl portmonku a z místa utekl.

Klec doslova spadla v pátek dne 18. 11. 2016, kdy na základě nashromážděných indicií policisté zjistili totožnost pachatele a tentýž den jej i vypátrali a zadrželi. Téhož dne dovršili své pracovní úsilí tím, že proti teprve 19letému cizinci zahájili trestní stíhání a podali na něj podnět k návrhu na vzetí do vazby, který byl akceptován jak státním zástupcem, tak i soudem. Za přečiny krádež, výtržnictví, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a za zvlášť závažný zločin loupež mu nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.11.2016 17:07



0 +
 
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

Auto CB - Nová Škoda Kodiaq