Přes 70 městských strážníků získalo ocenění, primátor Plzně předal i Medaili cti

Ocenění za věrnost, dále také za statečnost, mimořádné činy a záchrany životů si ve středu v obřadní síni plzeňské radnice převzalo přes 70 strážníků a zaměstnanců Městské policie Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Mezi těmi, kteří obdrželi čestné stužky a řády, jsou příslušníci vykonávající svoji práci 5, 10, 15 i 20 let, ale také ti, kteří pomohli zachránit život sebevrahům, poskytli první pomoc lidem v bezvědomí, zakročili proti pachatelům vloupání, a to ať již ve službě nebo v době osobního volna, zasáhli proti skupině agresivních osob a podobně. 

„Osobně si práce našich městských strážníků velmi vážím. Každý den riskují, řeší konfliktní situace. Mezi oceněnými je nemálo těch, kteří nasadili vlastní život, aby zachránili někoho jiného. Domnívám se, že je to to nejcennější, co vůbec člověk může udělat. V daný moment nemyslet na sebe a svůj osobní prospěch, ale myslet na druhé,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký. Upozornil, že mnozí z příslušníků získali ocenění nikoliv pouze za jeden čin, ale za více takových skutků. 

Primátor při slavnostním ceremoniálu, jenž pro své zaměstnance jako formu poděkování a uznání uspořádalo vedení Městské policie Plzeň, předal také dvě Medaile cti. „Toto zvláštní ocenění je určeno pracovníkům veřejné správy, hasičům, policistům a jiným fyzickým i právnickým osobám, kteří se významným způsobem zasloužili o zajišťování veřejného pořádku v Plzni, o prevenci kriminality, bezpečnost osob, ochranu majetku, přispěli k záchraně života nebo se zásadním způsobem podíleli na řádném fungování a rozvoji městské policie,“ vysvětlila mluvčí strážníků Jana Pužmanová.  

Medaili cti z rukou primátora převzala lékařka Světlana Čuntalová, která loni 13. září pomohla spolu se strážníky chodkyni, již srazilo vozidlo v sadech Pětatřicátníků v Plzni, před příjezdem záchranářů jí poskytla první pomoc. Druhou Medaili cti obdržel Pavel Krákora, ředitel Městského ředitelství policie Plzeň, a to za spolupráci s městskou policií při řešení bezpečnosti a veřejného pořádku. 

„Bezpečnost je jedna z hlavních priorit města Plzně a naše městská policie je pro nás v tomto ohledu klíčovou složkou, která zajišťuje pořádek v ulicích,“ uvedl primátor. Město v současné době připravuje koncepci bezpečnosti, materiál se má stát podkladem právě i pro městskou policii, vymezí její roli, fungování a umožní jí dlouhodobě plánovat práci. Cílem městské policie bude pomáhat občanům, spolupracovat s nimi, počítá se s posílením prevence. 

Městská policie Plzeň má kolem 300 zaměstnanců, z toho je 250 strážníků. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka