Při nehodě u Chotěšova se zranil řidič

V úterý 19. prosince 2017 sedm minut po čtvrté hodině ráno vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Nýřan společně s jednotkou SDH Stod mezi Chotěšov a Zbůch k dopravní nehodě nákladního auta a dodávky.

Cílená propagace v Plzni

Při jejich příjezdu se již ZZS starala o zraněného řidiče. Hasiči ho pomohli přenést do sanitky. V nákladovém prostoru byly přepravovány kanystry s oleji a chladící kapalinou. Některé se při nehodě poškodily a vytekly na silnici v množství asi 30 litrů.

Hasiči neporušené kanystry vyložili a po převrácení vozidla zpět na kola je naskládali zpátky. Nákladní vozidlo nepřeváželo žádný náklad. Z jeho poškozené nádrže uniklo asi na silnici a do příkopu asi 150 litrů nafty. Na základě informací od zástupců Životního prostředí nebyly nehodou nijak ohroženy vodní zdroje. Odbagrování kontaminované zeminy zajistí správci komunikace.

Hasiči na likvidaci uniklých kapalin spotřebovali přes 200 kg sorpčního materiálu. Nehoda zcela uzavřela hlavní tah Plzeň - Domažlice na dvě a půl hodiny, až v 6:30 se podařilo zprovoznit jeden jízdní pruh pro kyvadlovou dopravu. Provoz byl obnoven krátce po osmé hodině.

foto: hzs pk

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.12.2017 09:26



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka