Při směně peněz okrádal seniory na Tachovsku, už spadla klec

Cizinec, který okradl dva seniory, využil jejich důvěřivosti a chtěl rozměnit peníze. V nestřežené chvíli odcizil v jednom případě peněženku, ve druhém několik tisíc korun.

Cílená propagace v Plzni

Tachovští policisté sdělili podezření ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 28letému cizinci, který v polovině června letošního roku v dopoledních hodinách na parkovišti u jednoho obchodního domu v Tachově oslovil 80letého muže, po kterém požadoval směnu jednoho eura na české koruny. Pod touto záminkou pak využil chvilkovou nepozornost ze strany seniora a odcizil mu peněženku z kapsy vesty. V peněžence se nacházely osobní doklady a doklady od vozidla, finanční hotovost ve výši 1 000 korun, 70 euro a platební karta. Za pomoci přiloženého PIN kódu pachatel po několika minutách vybral z bankomatu finanční hotovost ve výši 4 000 korun a 1000 korun, další peníze se mu již vybrat nepodařilo. Svým jednáním tak pachatel způsobil poškozenému škodu za bezmála 7800 korun.

 Podvodník ve svém jednání pokračoval a krátce po výběru z bankomatu oslovil se stejnou záminkou v Bělojarské ulici 79letou seniorku. Důvěřivá žena chtěla v dobré víře dotyčnému vyhovět, a tak peněženku vyndala z kabelky. Ve chvíli, kdy jí otevřela, aby našla drobné mince, jí dotyčný v nestřeženém okamžiku z peněženky odcizil finanční hotovost ve výši 10 800 korun. To, že se jednalo o podvodníka, ženě došlo krátce poté a její úsudek potvrdila i prázdná peněženka.

 Oba okradení senioři o protiprávním jednání vyrozuměli tachovské policisty. Ti po vytěžení poškozených provedli prvotní šetření po pachateli a vytěžení svědků, kdy se jim podařilo zjistit popis dotyčného a částečně zmonitorovat jeho pohyb. Do pátrání po pachateli se zapojili standardně i tachovští kriminalisté. Je čekala mravenčí práce, při které provedli potřebná šetření a dotazy, díky kterým nakonec zjistili totožnost pachatele. Po jeho ztotožnění policisté vyhlásili pátrání, kdy se hledaného muže podařilo zadržet na konci srpna letošního roku na Klatovsku, kde jej při silniční kontrole jako spolujezdce zastavili klatovští dopravní policisté. Ti zadrženého předali tachovským kriminalistům. Po provedení potřebných úkonů byl dotyčný v rámci zrychleného zkráceného přípravného řízení předveden k soudnímu jednání.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 08.09.2021 07:04



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka