Přijďte si v sobotu zatrénovat na Štruncák na krajský půlmaraton

Předposlední dubnovou sobotu se uskuteční druhý ročník Půlmaratonu Plzeňského kraje. A už tuto sobotu 9. dubna je na programu ve Štruncových sadech novinka letošního ročníku - první veřejný trénink.

Jarní servisní akce AUTO CB

Další tréninky pod vedením zkušených běžců – vodičů se uskuteční ve čtvrtek 14. dubna a v úterý 19. dubna. V sobotu 23. dubna pak areál Škodaland u Borské přehrady ožije akcí, která nabízí aktivity i zábavu pro celou rodinu. Nově letos bude v Dobřanech na trase speciální FAN zóna s programem.

Veřejné tréninky se uskuteční pod vedením zkušených běžců Plzeňských Tempo Makers, kteří se zúčastní letošního ročníku půlmaratonu v roli vodičů. První veřejný trénink se uskuteční v sobotu 9. dubna od 15 hodin, sraz je u sokolovny ve Štruncových sadech. Trénink druhý pak ve čtvrtek 14. dubna od 18 hodin a poslední trénink je připraven na úterý 19. dubna od 18 hodin také ve Štruncových sadech. 

Pro aktivní běžce je v den konání akce připravena trojice tratí, z nichž nejdelší je právě půlmaraton s délkou 21,0975 km. Připraveny jsou také tratě kratší, Krajská pětka a Krajská desítka. Nejlepší tři ženy a nejlepší tři muži půlmaratonu obdrží finanční odměnu ve výši 10 000, 5 000 a 3 000 korun. 

Zkrátka nepřijdou ani nejmenší sportovci, pro ně jsou i letos připravené dětské trasy. Na tratích 100, 400, 800 a 1200 m změří své síly ti nejmenší ze školek až po náctileté ze základních škol. Registrace na tratě pro děti není nutná, účast je zdarma.

Všichni registrovaní běžci budou zařazeni do slosování o ceny. Vyhrát mohou zapůjčení automobilu Suzuki na víkend, horské kolo Specialized Hardrock a koloběžku MIBO. 

Zahálet nemusí ani ti, kteří se chtějí jen přijít podívat a podpořit přátele a okusit atmosféru půlmaratonu. V areálu Škodaland budou připraveny různorodé aktivity. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na horolezeckou stěnu, slack line, aerotrim (trenažér stavu beztíže), bungee running (běh s lanem připevněným na zádech), klub netradičních sportů, výstavu vozů Suzuki či si vyzkoušet různé koloběžky a nakoupit různorodé sportovní potřeby. Pro zpříjemnění atmosféry bude hrát kapela Semtex.

Novinkou letošního ročníku je také FAN zóna, která bude připravena na trase v Dobřanech. Na náměstí TGM v době od 11:20 do 13 hodin zahraje Rene Trossman Band a budou připraveny zábavné aktivity pro děti.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
08.04.2016 12:07



4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka