Přijměte v Plzni květnovou výzvu Do práce na kole, pěšky či poklusem

Lepší psychická i fyzická kondice, psychická pohoda, teambuilding s kolegy a kolegyněmi i zdravější životní prostředí. To všechno jsou důvody, proč stále více lidí přijímá květnovou výzvu Do práce na kole, pěšky či poklusem.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Tu v Plzni koordinuje spolek Plzeň na kole.

Výzva Do práce na kole je určena firemním týmům, jednotlivcům, partě kamarádů, ale i studentům, studentkám a seniorům. Pravidelný pohyb na kole nebo pěšky přispívá k fyzické i psychické kondici a také k čistějšímu ovzduší a přívětivější atmosféře města. Nechte se vyhecovat jako desetitisíce aktivních lidí z celého Česka a zkuste to měsíc na udržitelně, bezemisně. 

Proč a jak

Akce se koná od 1. do 31. května 2024 po celém Česku. Po registraci, která končí 30. dubna, už stačí jen v květnu šlápnout do pedálů nebo do kroku a své cesty si nahrávat do systému Do práce na kole. Nerozhoduje počet kilometrů, ale pravidelnost. Každý účastník či účastnice se může zapojit do doprovodných Akcí na triko jako například kafe na triko, zmrzlina na triko. Spolek Plzeň na kole zároveň v květnu tradičně pořádá Cyklosnídani a proběhne také cyklojízda. V červnu se pak účastníci a účastnice květnové výzvy mohou těšit na závěrečný večírek s losováním cen a tombolou.

V rámci květnové výzvy Do práce na kole, pěšky či poklusem hlavní koordinátor - spolek AutoMat vyhlašuje také titul Cyklozaměstnavatel roku a Cykloměsto a Cykloskokan Do práce na kole 2023. Plzeňským Cyklozaměstnavatelem 2024 se stala firma PeoplePath s.r.o., která se pravidelně účastní. 

„Jízda na kole může vést k zamyšlení, jak volba dopravního prostředku ovlivňuje náš pohled na veřejný prostor a k bližšímu kontaktu s ním,” říká Daniel Soutner ze spolku Plzeň na kole. „Pravidelná jízda na kole může pomoci zlepšit vaši fyzickou i psychickou kondici a snížit hladinu stresu. Určitě je to i malý příspěvek k lepší kvalitě ovzduší v Plzni a udržitelná mobilita je jedním z nástrojů řešení klimatické krize. Výzva zahrnuje všechny možné formy dopravy bez motoru - kola, koloběžky, běh, chůzi, skejt nebo brusle. Cílem není mít co nejvíce kilometrů, ale zkusit mít co největší pravidelnost a užít si v týmu radost z cesty.”

Čím dříve, tím levněji

Čím dříve se stihnete registrovat, tím výhodnější startovné získáte a tím dříve se setkáte se svým účastnickým balíčkem. Ten podle vašeho výběru může obsahovat letošní originální tričko v designu Petra Kněžka a Šárky Blažkové, kteří se inspirovali především cyklistickou infrastrukturou, triko s loňským motivem z dílny typografa Jana Charváta nebo originální cyklopěší ponožky.

Překonáme v Plzni loňskou rekordní účast?

Každý z předchozích ročníků Květnové výzvy přilákal zatím vždy vyšší počet zájemkyň a zájemců o udržitelné cestování po městě a drtivá většina z nich pak u nově osvojeného návyku zůstává i po zbytek roku. V roce 2023 se v Plzni zúčastnilo 1 411 lidí, 

Registrace do Květnové výzvy Do práce na kole 2024 je otevřená na https://dopracenakole.cz/kvetnova-vyzva. Čím dříve ji vy nebo váš zaměstnavatel přijmete, tím výhodnější bude startovné. A pak už zbývá jen v květnu do toho šlápnout a užívat si cestování do práce, do školy, na návštěvu nebo do kavárny z úplně nové perspektivy.

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Plzeň na kole je spolek, který fandí jízdnímu kolu coby (přinejmenším) rovnoprávnému prostředku individuální dopravy ve městě. Chce zlepšit podmínky pro městskou cyklistiku v Plzni. Navrhuje městu změny v cyklistické infrastruktuře a dopravním značení, upozorňuje na problémová místa a zajímá se o budoucí plány. Pro veřejnost pořádá cyklojízdy, snídaně pro cyklisty, cyklodílny a koordinuje kampaň Do práce na kole v Plzni.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka