Přijměte výzvu Do práce na kole v Plzeňském kraji

I letos v květnu se můžete se svými kolegy zapojit do celorepublikové soutěžní kampaně Do práce na kole.

Cílená propagace v Plzni

 Ta však bude s ohledem na současnou situaci trochu jiná. Vyhecujte sebe a své kolegy, vytvořte 2-5 členný tým a celý květen jezděte co nejčastěji do práce na kole či koloběžce. Můžete také běhat a chodit pěšky. Zapojit se mohou i ti, kteří budou muset v květnu zůstat doma. Ti si mohou zaznamenávat zdravotní procházky, domácí cvičení nebo jiný pohyb či duševní hygienu. Přihlašování do kampaně je možné až do 30. dubna na www.dopracenakole.cz a Ti, co budou pravidelně jezdit, běhat, hýbat se mohou vyhrát některou ze zajímavých cen.

„V loňském roce na Plzeňsku jezdilo 1065 soutěžících z desítek firem na Plzeňsku, kteří celkem najezdili a naběhali tisíce zelených kilometrů. Letos je zatím do výzvy přihlášeno 770 zájemců,“ říká Jiří George Konečný ze spolku Plzně na kole, který v Plzeňském kraji výzvu organizuje. „V této době koronovirové pandemie je důležité mít dobrou kondici a odpočatou mysl a je fajn se v tom s kolegy vzájemně podporovat,“ doplňuje Konečný.  Letos jsou již přihlášeni zaměstnanci z mnohých významných firem a organizací, např. Plzeňský Prazdroj, STOCK Plzeň-Božkov, Safran Cabin CZ, Škoda Transportation, Panasonic, Eurosoftware, IntraWorlds, Faiveley Transport, KONTRON ECT, Městské ředitelství policie, Fakultní nemocnice Plzeň, ZČU, DJKT, Povodí Vltavy, Útvar koncepce a rozvoje města Plzně. Mnozí z nich se zapojují opakovaně již několik let. Soutěží se i v kategorie Cyklozaměstnavate roku a vloni jím byla v Plzeňském kraji firma Povodí Vltavy.

Letošní ročník chce přilákat do výzvy i vás! Zapojit se může každý, na věku ani profesi nezáleží. Chce to mít jen odvahu to zkusit. Ježděním „do práce na kole“ nebo jiným pohybem při práci z domova můžete jen získat. „Kampaň si pochvalují jednotlivci a vítají firmy, které často hradí zaměstnancům startovné jako formu zaměstnaneckého benefitu. Zeptejte se svého zaměstnavatele, jestli se letos také zapojí! Kdo nemá své vlastní kolo, může si ho půjčit z místního systému sdílených kol Kolemplzne.cz,“ radí Jiří George Konečný. Registrace běží až do konce dubna a díky ní účastníci získají triko s logem kampaně (nebo nákrčník). Autorem grafického vizuálu letošní výzvy je oblíbený Jaromír Švejdík alias Jaromír99, autor komiksu Alois Nebel nebo Zátopek.

Soutěžní výzvu organizuje spolek Auto*Mat a v Plzni ji 8. rokem koordinuje Plzeň na kole s podporou řady partnerů. Čím více cyklistů bude v Plzni jezdit, tím větší váhu bude mít hlas volající po zlepšování podmínek pro městskou cyklistiku. Tak neváhejte a zapojte se s vašimi kolegy!

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 26.04.2020 10:47



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka