Primátor píše kondolenci, Francouzská aliance zapaluje svíčky

Primátor města Plzně Martin Zrzavecký v pondělí zaslal kondolenční dopis velvyslanci Francie v České republice a také primátorovi partnerského města Limoges.

Cílená propagace v Plzni

Jménem svým i jménem občanů města Plzně vyslovil upřímnou a hlubokou soustrast nad tragickým a děsivým teroristickým útokem v Paříži.

 „Celý svět v šoku a s pohnutím sleduje tuto mimořádně nešťastnou událost. Událost, v níž bylo zavražděno tolik nevinných lidí. Je mně to moc líto a v srdci jsem se všemi blízkými zemřelých, kteří v těchto dnech prožívají zoufalé chvíle,“ uvedl primátor, jenž pevně věří, že budou nalezeni viníci tragického činu.

Na teroristické útoky už o víkendu zareagovaly bezpečnostní složky města Plzně, pracovníci odboru krizového řízení a odboru bezpečnosti a prevence kriminality i městská policie, a to ve spolupráci se státní policií. Přijata byla některá opatření vedoucí ke zvýšení bezpečnosti na území Plzně, podrobnosti k nim radnice sdělovat nebude.

K situaci se vyjádřil i prezident Francouzské aliance v Plzni Ondřej Ženíšek. „Jde o hroznou tragédii. Chtěl bych tímto za Francouzskou alianci v Plzni vyjádřit soustrast všem příbuzným a blízkým obětí a zraněných. Cílem tohoto odporného teroristického útoku nebyla pouze Paříž či Francie, ale všechny demokratické, svobodné země světa, v podstatě samotné základy demokracie, základy evropské kultury. Doufám, že tato hrozná událost zvýší vzájemnou solidaritu, ještě více tyto země sjednotí v boji proti podobnému náboženskému fanatismu a zároveň nedojde k případným nesmyslným projevům hněvu a nenávisti vůči uprchlíkům a muslimům žijících v Evropě, kteří jsou zmíněným fanatickým terorismem postiženi stejně, jako kdokoliv jiný a také se od něj razantně distancují." 

Občané Plzně, kteří by chtěli vyjádřit solidaritu s oběťmi tohoto teroristického činu, mají možnost tak učinit položením květin či zapálením svíčky před sídlem Francouzské aliance v Plzni na náměstí Republiky.“

Členové Rady Plzeňského kraje pondělní jednání zahájili minutou ticha za oběti teroristických útoků v Paříži a také za oběti z ruského letadla, které přelétalo na Sinajským poloostrovem. Hejtman odeslal kondolenci francouzskému velvyslanci a prezidentce našeho partnerského regionu Franche Comté ve Francii.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka