Primátor Plzně ocenil strážníka, který ve volnu pomohl napadené dívce

Primátor města Plzně Martin Zrzavecký v pondělí poděkoval a udělil čestné uznání a medaili cti plzeňskému strážníkovi Michalu Buřičovi, který letos 21. července zasáhl u případu fyzického napadení dívky v Karlově ulici v Plzni, přestože v danou dobu nebyl ve službě.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zaměstnanec Městské policie Plzeň při zákroku proti agresivnímu pachateli utrpěl zlomeniny lícních kostí a další poranění, dosud je v pracovní neschopnosti a léčí následky útoku.

 „Moc si vážím toho, co jste udělal. Je důležité, aby si lidé městských strážníků vážili, vnímali je, jak mají. Bude ale zřejmě ještě trvat dlouho, než společnost uzná, v jaké je strážník situaci, jak náročnou práci vykonává,“ řekl primátor Martin Zrzavecký.

Podle Michala Buřiče se agresivita lidí na ulici zvyšuje. „Neumím si představit, kdyby měl být člověk v hlídce sám,“ reagoval Michal Buřič, který na setkání s primátorem přišel v doprovodu velitele Městské policie Plzeň Karla Macha.

 Případ se stal 21. července před 22 hodinou večer. Michal Buřič přispěchal na pomoc dívce, jejíž volání uslyšel z okna. Slovně i fyzicky ji napadal agresivní muž, následně zaútočil i na strážníka. „Pan Michal Buřič jej samozřejmě vyzval, ať svého jednání okamžitě zanechá, dotyčnou pustí a prokázal se i jako příslušník městské policie, ale útočník toho nenechal, dokonce prohlásil, že si se ženou může dělat, co chce, a dál pokračoval ve své agresivitě. Z toho důvodu strážník vstoupil mezi ně, aby ženu ochránil a pokoušel se celou situaci zklidnit,“ přiblížila událost mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Násilníka strážník přemohl a znehybnil, jenže situaci zkomplikoval náhodný chodec, který chtěl zabránit konfliktu, a tak se pokusil dvojici od sebe oddělit. „I přes upozornění pana Michala Buřiče, že je od městské policie a má zavolat policii, jej uchopil do takzvané kravaty a snažil se jej odtáhnout. To mělo za následek, že se agresor dostal ze sevření a chtěl pokračovat v napadání strážníka, kterému vyhrožoval fyzickou likvidací. Naštěstí v tu chvíli dorazil psovod městské policie, který další agresi zabránil. Vzápětí po něm se dostavily motohlídky městské policie a Policie České republiky,“ doplnila Jana Pužmanová.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka