Primátor Plzně odsoudil útoky v Bruselu

Primátor města Plzně Martin Zrzavecký důrazně odsoudil bombové útoky v Bruselu, jménem svým i jménem občanů města Plzně vyslovil upřímnou a hlubokou soustrast nad tragickými a děsivými činy v belgické metropoli.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Jde o nelidský skutek. Loni v listopadu, když jsme soucítili s Francií po teroristických útocích v Paříži, jsem si přál, aby se podobné barbarské činy neopakovaly, ale bohužel. V těchto těžkých chvílích chci proto Belgii a jejím obyvatelům vyjádřit veškerou možnou podporu,“ řekl primátor. V reakci na tragédii zaslal kondolenční dopis velvyslankyni Belgie v České republice.

V době útoků se v Bruselu pracovně nacházeli tři zaměstnanci města a jeho příspěvkové organizace. Vzhledem k vysokému bezpečnostnímu riziku se ještě v úterních dopoledních hodinách rozhodli pro návrat, nyní se vrací vozem do České republiky.

 Na události podle slov primátora už zareagovaly bezpečnostní složky města, tedy zástupci magistrátního odboru krizového řízení, odboru bezpečnosti a prevence kriminality, městské policie a Policie České republiky. Tématem jednání byla bezpečnostní opatření na území města Plzně. Podrobnosti k tomuto radnice sdělovat nebude.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.03.2016 12:22



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka