Primátor Plzně Zarzycký gratuloval profesoru Vladislavu Třeškovi k jubileu

Primátor města Plzně Roman Zarzycký přijal ve středu 16. listopadu profesora Vladislava Třešku, přednostu Chirurgické kliniky FN Plzeň a Transplantačního centra v Plzni a proděkana Lékařské fakulty UK v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Pogratuloval mu k jeho 65. narozeninám i k medaili Za zásluhy I. stupně, kterou mu letos 28. října udělil prezident republiky Miloš Zeman za zásluhy o stát v oblasti vědy, výchovy a školství.

„Gratuluji vám k životnímu jubileu a státnímu vyznamenání. Velmi si vás vážím a obdivuji, s jakým úsilím se věnujete své práci, ve které zachraňujete lidské životy. Skvěle reprezentujete naše město a děláte dobré jméno plzeňské fakultní nemocnici. Musel jste absolvovat dlouhou cestu, jak vzdělanostní, tak praktickou, a já vám za to děkuji,“ řekl primátor Roman Zarzycký.

„Vážím si tohoto setkání. Je pro mě, stejně tak jako již zmíněné vyznamenání, oceněním celého kolektivu, s nímž pracuji. Kdybych kolem sebe neměl lidi, na něž se mohu spolehnout, neměl bych být za co vyznamenán,“ řekl s úsměvem Vladislav Třeška.

Primátor Roman Zarzycký se zajímal o nejbližší profesorovy plány. „Mladí členové mého kolektivu nyní byli v Miláně, kde je špičkové chirurgické pracoviště. Školili se tam v robotické chirurgii. Chceme ji při operacích jater využívat už od března příštího roku. Budeme první v České republice,“ prozradil profesor Vladislav Třeška.

A protože oba účastníci setkání jsou velkými sportovními fanoušky, probírali kromě zdravotních témat také ta sportovní. Debatovali o tom, jak se daří plzeňským fotbalistům, hokejistům či házenkářům.

Prof. MUDr. Vladislav Třeška, DrSC., se narodil v Plzni 13. listopadu 1957. Vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Plzni. V roce 1999 byl jmenován profesorem chirurgie. Zabývá se především chirurgií jater, cévní chirurgií a transplantologií. Je autorem mnoha odborných monografií, počet jeho domácích i zahraničních publikací je více než čtyři sta. Je častým hostem domácích i zahraničních odborných fór, absolvoval jich už více než osm set. Je přednostou Chirurgické kliniky Fakultní nemocnice Plzeň a Transplantačního centra v Plzni, proděkanem Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni, předsedou České transplantační společnosti, prvním místopředsedou České chirurgické společnosti a významným členem mnoha dalších profesních a vědeckých společností a seskupení.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka