Primátor Zarzycký a hejtman Špoták: Lázně, Peklo i partnerství

Hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták se stal prvním oficiálně přijatým hostem nového primátora města Plzně Romana Zarzyckého. Setkání se uskutečnilo ve středu 19. října v salonku primátora.

Cílená propagace v Plzni

Tématem byly mimo jiné aktuální projekty, které město a kraj spojují.

„Pogratuloval jsem panu primátorovi k jeho nové funkci. Jelikož spolupracujeme jako kolegové na krajském úřadě a známe se velmi dobře, tak věřím, že naše spolupráce bude pokračovat. Je řada oblastí, v nichž se Plzeň a Plzeňský kraj protínají. A toto je potřeba rozvíjet. Chceme, aby šlo o vyrovnané partnerství. Tedy ne o takové, jaké bylo v minulosti, kdy si jedna či druhá strana myslela, že se jedná o kolonii toho druhého,“ řekl hejtman Rudolf Špoták.

„Začíná nová doba vztahů mezi městem Plzní a Plzeňským krajem. Setkání s panem hejtmanem symbolizuje partnerství a dobré vztahy mezi oběma stranami, které byly v předešlých letech často konkurenty. Jsem přesvědčen, že vzájemná spolupráce přinese potřebnou synergii, ze které budou těžit město, kraj i všichni občané,” reagoval primátor Roman Zarzycký. Podle něj se rozdělení gescí v městské koalici podobá rozdělení gescí na kraji, což může pomáhat komunikaci a nalézání řešení.

Spolupracovat budou město i kraj například na revitalizaci objektu bývalých městských lázní v Plzni, pro jejichž záchranu se rozhodl Plzeňský kraj. Podle Romana Zarzyckého má řada Plzeňanů k této památkově chráněné budově citový vztah a město Plzeň se chce na revitalizaci chátrajícího komplexu podílet. „V okamžiku, kdy bude jasná struktura financování revitalizace, tak se budeme bavit o tom, jak moc velká participace města na ní bude,“ dodal primátor. Od svého partnera, tedy Plzeňského kraje, naopak město očekává participaci při hledání využití chátrajícího Kulturního domu Peklo. „Jde o dva mimořádně zajímavé objekty, které záchranu potřebují,“ dodal Roman Zarzycký.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka