Pomozte bezdomovcům. V Plzni chybí pánské oblečení a obuv

Diecézní charita Plzeň pravidelně sváží a třídí obsah kontejnerů na darované oblečení, obuv a hračky v Plzni a okolí.

Cílená propagace v Plzni

Tyto věci jsou pak při takzvaném sociálním výdeji předávány z charitního šatníku lidem, kteří nemají prostředky na jejich zajištění jinou cestou. Budeme se také podílet na zajištění ošacení pro připravované stanové městečko lidí bez domova na Borských polích. "V současné době však nemáme dostatek jarní obuvi a oblečení pro muže. Proto rozesíláme následující výzvu," říká mluvčí Diecézní charity Plzeň Petr Šimek:

K zajištění sociálního výdeje ošacení pro potřebné shání Diecézní charita Plzeň pánskou obuv a pánské oblečení vhodné pro jarní měsíce. Vhodnou obuví jsou zejména polobotky, mokasíny, sportovní obuv, případně sandály, nikoli už boty na zimu. Vítané jsou lehké pánské bundy, kalhoty, kraťasy, ponožky a spodní prádlo.

Charita prosí dárce, aby věnovaná obuv nebo další oblečení byly v dobrém stavu.

S ohledem na preventivní opatření proti šíření koronaviru bude sběr probíhat výhradně do kontejnerů označených charitním logem s doplňujícím nápisem „Diecézní charita Plzeň“, které se nacházejí v plzeňských ulicích. Po svozu do plzeňského Humanitárního skladu bude jejich obsah roztříděn a vydáván lidem na základě doporučení sociálních odborů městských částí, úřadu práce nebo spolupracujících neziskových organizací věnujícím se ohroženým skupinám obyvatel. Oblečení bude poskytováno také do stanového městečka pro lidi bez domova u průmyslové zóny Borská pole.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka