Příznivci Českého lesa se setkali v Klenčí

Ve čtvrtek 20. října e v Domě přírody Českého lesa (býv. Stará pošta) v Klenčí pod Čerchovem uskutečnil již 6. ročník akce "Setkání příznivců Českého lesa".

Cílená propagace v Plzni

Od 16 hodin měli návštěvníci možnost zúčastnit se komentované prohlídky Domu přírody Českého lesa, kterou velice rádi využili. Na tuto prohlídku navázal cyklus pěti přednášek s tématem o historii, botanice a zoologii. Autoři prezentací se podělili o své poznatky ze zkoumání zdejší přírody, a tak mohli návštěvníci slyšet např. o Caparticích a jejich proměně v čase nebo o botanice a zoologii Evropsky významné lokality Nivy Nemanického potoka. Dozvěděli se i o vzácných xylofágních broucích zámeckého parku Horšovský Týn a o rozšíření vstavače kukačky na Tachovsku a Domažlicku. Po skončení prezentací probíhala diskuze až do pozdních nočních hodin. Na akci bylo přítomno přes 40 účastníků.

Již 6. ročník setkání všech amatérských i profesionálních přírodovědců působících v oblasti Českého lesa společně pořádali Dům přírody Českého lesa, Muzeum Českého lesa v Tachově, Muzeum Chodska v Domažlicích, AOPK ČR - Regionální pracoviště Správa CHKO Český les, ZO ČSOP Sylva Lunae a Mezi Lesy o. s.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka