Pro nás jsou důležité i malé pomníky, říká starosta David Procházka

Na území Městského obvodu Plzeň 3 se nachází velké množství pomníků.

Jarní servisní akce AUTO CB

Připomínají osvobození města americkou armádou, padlé či zavražděné hrdiny protinacistického a protikomunistického odboje a také významné události a osobnosti českého nebo plzeňského veřejného života.

„Rozhodli jsme se, že ve spolupráci s Komisí pro občanské záležitosti a obřady RMO Plzeň 3 prozatím vytipujeme 20 menších pomníků, ke kterým v průběhu roku budou členové komise pokládat květiny. Jsem přesvědčen, že na lidi nebo události, které nám tyto pomníky připomínají, je třeba vzpomínat a udržovat povědomost o nich. Květinou a krátkým zamyšlením pak vzpomenout tyto důležité historické mezníky a osobnosti a jejich činy, které si naši úctu určitě zaslouží“, informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Komise již začala první pomníky navštěvovat a květiny byly položeny např. k památníku deportovaných plzeňských Židů za II. světové války či k památníku slavného českého technika, průmyslníka a vynálezce spjatého s městem Plzní Františka Křižíka.

„Velmi pozitivně vnímám iniciativu vedení Městského obvodu Plzeň 3 zajímat se i o další pamětní místa, která se nacházejí na území obvodu. Těchto pietních míst je zde celá řada a já jsem ráda, že se pozornost ubírá i směrem k těm, která nebyla dosud aktivně pravidelně navštěvována“, říká Linda Trefná Kryštofová, předsedkyně Komise pro občanské záležitosti a obřady RMO Plzeň 3

„Chtěl bych Komisi pro občanské záležitosti a obřady poděkovat za vytipování pomníků a především za péči o ně. Na závěr roku společně vyhodnotíme tuto naši aktivitu a dle možností se budeme snažit počet navštěvovaných pomníků rozšířit“, dodává David Procházka.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka