Probíhá nominace kandidátů na Plzeňského Orfea

Správní rada Nadace 700 let města Plzně již po třinácté udělí „Cenu Nadace 700 let města Plzně v hudební oblasti“ - Plzeňský Orfeus. Je určena jednotlivcům od 15ti let věku - studentům, kteří studují v Plzni a mimořádným způsobem se zasloužili o reprezentaci města Plzně v oblasti klasické hudby v daném roce.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kandidáty navrhují výhradně jednotlivé školy prostřednictvím svých zástupců. Fyzické osoby nemohou návrhy podávat.

Laureáti si zahrají z Plzeňskou filharmonií

Cenu – finanční hotovost ve výši 15.000 Kč může získat jeden nebo více kandidátů (nejvýše však tři - v tomto případě je částka rozdělena). O udělení ceny rozhoduje odborná porota složená ze znalců v oblasti hudby a kultury a představitelů Nadace 700 let města Plzně a následně toto rozhodnutí schválí správní rada nadace. Cena bude předána na plese nadace 10. února 2017 v Měšťanské besedě. Její součástí je i skleněná plastika a pamětní list.

Plzeňský Orfeus se stal velmi prestižní záležitostí a je ceněn i odbornou veřejností. Posledních několik let dává také Plzeňská filharmonie laureátům možnost vystoupit na společném koncertě.

Plzeňský Orfeus junior pro talenty mladší 15 let

Po šesté bude udělen Plzeňský Orfeus junior pro studenty do patnácti let. Podmínky pro ocenění jsou stejné jako u Plzeňského Orfea, v této kategorii však není cena spojena s finančním ohodnocením. Laureát obdrží na plese nadace skleněnou plastiku a pamětní list.

Za rok 2015 se stali laureáty Plzeňského Orfea flétnistka Eliška Bošková a klarinetistka Alžběta Baldová. Orfeus junior byl udělen Zuzaně Růžičkové a Jindřichu Rosendorferovi.

Nominace probíhají do 10. ledna 2017

Formuláře pro navržení vhodných kandidátů je možné vyzvednout v kanceláři Nadace 700 let města Plzně, Kopeckého sady 11, Plzeň nebo si je stáhnout z webových stránek nadace: www. nadace700.cz. Návrhy se odevzdávají do 10. ledna 2017.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka