Profi návrh kanceláře – čím a proč se vyplatí

Myslíte to s vaší firmou vážně? Tak investujte do provozovny. Profesionální návrh kanceláře zabrání designovým přešlapům, které vám snižují renomé. Nehospodárný provoz vás zase rok, co rok připraví o desítky tisíc korun. V důstojné kanceláři si navíc můžete účtovat vyšší ceny. Prozkoumejte rady architektů, ať vám pracovní prostředí generuje peníze.


3D návrh kanceláře funguje jako plán pro vás i řemeslníky

Důmyslný software dokáže pod taktovkou zkušeného architekta vymodelovat trojrozměrný návrh kanceláře, který nerozeznáte od pravé fotografie. Když si na něm prohlédnete budoucí pracovnu, snadno změníte barvu či materiál podlahové krytiny. Bez problémů se rovněž upraví rozmístění pracovních míst nebo cokoliv dalšího, co by mohlo, jakkoliv narušovat, prodražovat či znepříjemňovat každodenní chod.

Hotový návrh kanceláře také poslouží řemeslníkům jako podklad při výrobě a instalaci zařízení a stavebních úpravách. Díky němu vám odpadnou nedorozumění, k nimž dochází, když ostatním popisujete své představy bez konkrétní ukázky. Pak se jen hádáte s dodavatelskou firmou, což vás stojí nervy a zpravidla i peníze navíc, aniž byste nakonec pocítili spokojenost. Proto se nesnažte profesionální návrh kanceláře vynechat. Je to právě on, kdo vám ušetří komplikace a zkrotí rozpočet.

Když investujete do návrhu kanceláře, zlepší se v ní zdraví i nálada. Oboje svědčí businessu

Představte si, že teprve v momentě, kdy vám do kanceláře navezou koberce a nábytek, zjistíte, že u některých pracovních míst chybí zásuvky, online přípojky a elektrické rozvody pro osvětlení. V takové místnosti potom všude lezou kabely, místo aby zůstaly pěkně schované v pohledové liště.

Další častá potíž nastává, když rozmístění pracovních ostrůvků nerespektuje polohu oken. A co teprve, když někdo vyfasuje židli přímo před topením. Pak je mu neustále vedro, zatímco ostatní mrznou. I když přehřátého kolegu donutíte radiátor nevypínat, stejně permanentně odstiňuje teplo, které přes něj do místnosti moc neproudí.

Podobné faux pas s promyšleným návrhem kanceláře nehrozí. Naopak získáte pohodlné firemní zázemí, kde se budete cítit dobře vy, vaši spolupracovníci a samozřejmě i vaši klienti. Správně vybavená kancelář silně ovlivňuje atmosféru na pracovišti. Pokud o sebe lidé každodenně zakopávají, nebo jim něco permanentně překáží v cestě na WC, do skladu nebo ke kávovaru, nachází se ve stavu trvalého podráždění. A husté ovzduší není dobré ani pro tým, ani pro kšeft.

Plánováním navíc předejdete ergonomickým chybám, které dokáží už za pár měsíců způsobit reálné zdravotní problémy. Pokud se každý den hrbíte na židli, která výškově nepasuje ke stolu, brzy skončíte se zády v péči lékařů.

Vrtáte si zuby sami nebo jdete k zubaři? Stejně přistupujte i ke službám architekta

Někteří dodavatelé kancelářského nábytku lákají zákazníky, aby si na jejich webových stránkách bezplatně naklikali 3D návrh kanceláře. Podle něj jim pak dodají nábytek. Tím se však nedejte napálit. Jedině odborník dokáže zkombinovat funkčnost a estetiku do vyváženého celku. Zodpovědně stanoví, zda se vyplatí rozčlenit prostor skleněnými příčkami nebo vestavěnými stěnami. Vybere stylové žaluzie, pohodlná otočná křesla a praktické stoly s dostatkem úložného prostoru. Podle druhu vaší činnosti zvolí též osvětlení a promyslí nezbytné elektroinstalace.

Výsledkem bude špičkový návrh kanceláře, kde se dobře pracuje a současně prostor reprezentuje vaši společnost v duchu firemní identity. Design interiéru by měl ladit s vaším brandem. Dynamické logo, které evokuje úspěšnost, přímo volá po luxusní kanceláři, kde na jazyku cítíte chuť dvacetiletého koňaku a jste v pokušení zapálit si doutník.

V neposlední řadě asi také nechcete platit dvojnásobek za proud jen proto, že jste si naklikali 3D návrh kanceláře sami. Stejně jako doma se dá i na pracovišti hospodařit s energiemi. Stačí vzhledovou úpravu provozovny spojit například s výměnou oken a zateplením.

A ještě poslední rada na závěr. Máte-li problém s hlukem, nechte si už během vizualizace sestavit akustické panely pro zlepšení zvukové kvalitu prostoru. Komplexní návrh kanceláře určí styl, vytvoří optimální podmínky na práci a zvlášť u větších firem zkrotí provozní výdaje. Ty dokáží připravit majitele o každoroční dovolenou u moře all inclusive. Tak neskrblete na nesprávných místech. Návrh kanceláře od experta se vám jednoznačně vyplatí.

Foto: dodal inzerent, https://czech-designers.cz/luxusni-kancelar-mr-president/

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Dotace na elektormobilitu

Hlavní zprávy

 

Azyl