Program v Plzni podpoří sociálně slabé nebo lidi v nouzi

Rada města Plzně schválila vyhlášení dotačního programu s názvem Aktivity v oblasti sociálního začleňování 2023. Cílem je pomoci organizacím, které poskytují služby sociálně slabým, lidem bez domova a dalším lidem v nouzi.

Cílená propagace v Plzni

„Díky podpoře města budou moci úspěšní žadatelé pomoci lidem, kteří žijí v nevyhovujícím bydlení s hledáním lepšího ubytování, podpořit klienty při získání a udržení zaměstnání nebo třeba na také pomoci lidem bez domova v zimním období,“ informovala Světlana Budková, radní pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení.

Finance z dotačního titulu jsou rovněž určeny na podporu pilotních projektů, které mají za cíl začlenit a akutně podpořit sociálně vyloučené osoby, či na aktivity, které zvyšují dostupnost a kvalitu zdravotní péče lidem, kteří k ní nemají standardní přístup. Program je také zaměřený na podporu integrace ukrajinských uprchlíků nebo na volnočasové vyžití dětí a mládeže ze sociálně znevýhodněného prostředí.

Žádosti se podávají přes aplikaci eDotace od 3. do 24. července 2023. Město Plzeň na program připravilo minimálně 2,5 milionu korun. Obdobný dotační titul byl vyhlášený v roce 2022.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka