Prohlídková trasa Pilsner Urquell získala prestižní ocenění World Travel Awards

Prohlídková trasa Pilsner Urquell v plzeňském pivovaru se stala nejlepší pivovarskou návštěvnickou trasou v Evropě. Získala prestižní ocenění World Travel Awards 2024.

Jarní servisní akce AUTO CB

To si zástupci Plzeňského Prazdroje převzali na galavečeru 31. ročníku soutěže během mezinárodního veletrhu cestovního ruchu ITB BERLIN.

„Je to poprvé, co jsme se do soutěže přihlásili, a hned to skončilo úspěchem. Mám velkou radost, že naše trasa zvítězila mezi nejznámějšími pivovarskými prohlídkovými trasami v Evropě. Je skvělé, že nejen naše pivo boduje ve více než 50 zemích světa, kam ho   vyvážíme, ale že velkým lákadlem je i náš pivovar. Míří k nám domácí i zahraniční turisté, aby se podívali, kde se legendární pivo vaří, a ocenění World Travel Awards potvrzuje vysokou úroveň naší prohlídky. Rád bych poděkoval především kolegům a průvodcům, kteří se  o  návštěvníky starají," říká Rudolf Šlehofer, manažer turismu Plzeňského Prazdroje.

Prohlídková trasa Pilsner Urquell vzešla vítězně z veřejného online hlasování, které běželo v lednu a únoru letošního roku v evropských zemích. V kategorii Europe's Leading Beer Tour Visitor Experience 2024 uspěla v mimořádně silné konkurenci prohlídkových tras pivovarů Heineken, Guiness a dalších značek. Slavnostní galavečer World Travel Awards Europe Gala Ceremony se konal 6. 3. v berlínském hotelu Ritz-Cartlon během největšího veletrhu cestovního ruchu v kontinentální Evropě ITB BERLIN.

Oceněná prohlídková trasa Pilsner Urquell patří mezi nejoblíbenější návštěvnické cíle v České republice. Vloni do Plzeňského Prazdroje na prohlídky, akce a zážitkové programy zavítalo bezmála 600 tisíc lidí, o téměř 14 % víc než v roce 2022. Největší zájem byl právě o trasu Pilsner Urquell, která je přístupná celoročně. Nejpočetnější skupinu návštěvníků loni tvořili domácí turisté, následovaní Němci, Taiwanci, Jihokorejci, Američany, Italy a Poláky.

Součástí prohlídky je projekce filmu o tajemství výroby proslulého piva Pilsner Urquell v panoramatickém kině i možnost všemi smysly poznat suroviny, z nichž se pivo vaří. K vidění je původní měděná varní pánev, ve které byla v roce 1842 uvařena první várka plzeňského ležáku, varna z počátku 20. století i moderní varna z roku 2004. „Trasa nemine ani stáčírnu, která patří mezi nejmodernější v Evropě a její kapacita je 120 000 lahví za hodinu. Závěr prohlídky návštěvníky zavede do historických sklepů, kde pivo kvasí a zraje postaru v  dřevěných kádích a sudech. V ležáckých sklepech pak dospělé návštěvníky čeká degustace nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell načepovaného přímo z dubového ležáckého sudu,“ doplňuje Rudolf Šlehofer.

Mezi letošními novinkami, které Plzeňský Prazdroj pro návštěvníky v pivovaru chystá, je speciální prohlídková trasa zahrnující i běžně nepřístupné industriální části pivovaru s výrobními technologiemi. Veřejnosti se otevře během festivalu Industry Open.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka