Projekt Kraj pro bezpečný internet zná své vítěze

Vyhlášení vítězů a předání cen úspěšným řešitelům soutěžního kvízu a vítězným školám s nejvyšší účastí žáků se uskutečnilo v sále zastupitelstva na krajském úřadě v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ceny předávali náměstek hejtmana Ivo Grüner a za společnosti Microsoft Václav Koudele a za společnost Gordic Petra Slepičková. Společnosti Microsoft a Gordic dodaly pro vítěze věcné ceny, Plzeňský kraj věnoval finanční odměny zúčastněným školám, nově také vítězům novinky loňskéhoho ročníku nadstavbového Kvízu PLUS.

Na krajském úřadě si v úterý hodnotné ceny společností Microsoft a Gordic spolu s šeky na nákup zboží v hodnotě 25 tisíc korun převzalo celkem 9 žáků. Dále pak zástupci tří základních a jedné střední školy si převzali každý šek na 20 tisíc korun, které věnoval Plzeňský kraj. „Také letos se účast v projektu navýšila oproti předchozím ročníkům, což dokazuje, že zájem mladé generace o nebezpečí číhající na internetu tady je. A to nás velice těší. Je vidět, že mladí internet nepodceňují,“ uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Finalisté Kvíz PLUS, podle dosažených časů vyřešení kvízu:
Hynek Varga, Gymnázium J. Š. Baara, Domažlice (celkově 3. místo)   
Jan Šamberger, Gymnázium J. Š. Baara, Domažlice     
Matěj Brož, Integrovaná střední škola živnostenská, Plzeň (celkový vítěz Kvízu PLUS, který postupuje na celorepublikové klání)
Michal Dzuro, Integrovaná střední škola živnostenská, Plzeň (celkově 2. místo)
Vojtěch Týml, Integrovaná střední škola živnostenská, Plzeň

On-line kvíz, vylosovaní:
1. Milan Šimek, ZŠ Holýšov
2. Eliška Lukášová, SOU stavební, Plzeň
3. Tereza Rambousková, SPŠ strojnická a SOŠ prof. Švejcara

Vítězné školy dle kategorií:
do 100 žáků ZŠ a MŠ Nečtiny
od 101 do 299 žáků ZŠ Blatnice
od 300 žáků ZŠ Hornická Tachov
střední školy: Integrovaná střední škola živnostenská, Plzeň

O projektu Kraj pro bezpečný internet
Jedná se o projekt Asociace krajů České republiky, do kterého je zapojeno již všech 14 krajů. Záštitu nad ním převzalo Národní centrum kybernetické bezpečnosti a jeho partnery jsou například společnosti Microsoft a Gordic. Finančně byl zajištěn jednak z příspěvků krajů a dále z dotačního programu Ministerstva vnitra České republiky. Věcné dary pro vítěze dodala společnost Microsoft s.r.o. a také společnost Gordic s. r. o.
Projekt využíval v minulých letech vytvořené e-learningové lekce pro žáky, učitele, sociální pracovníky, rodiče a dospělé, zaměstnance a příslušníky Policie ČR, které byly rozšířeny o další témata. V roce 2016 byla nově vytvořena sada deseti videospotů pro seniory. Veškeré informace o projektu jsou dostupné na webových stránkách www.kpbi.cz.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka