Projekt Škorničková Sport chce dát příležitost a podporu mladým talentům

V době, kdy se amatérský sport dostal kvůli koronaviru do ústraní, vznikl unikátní projekt pro krasobruslaře Škorničková SPORT.

Jarní servisní akce AUTO CB

Založila ho paní Monika Škorničková, šéftrenérka klubů v Mariánských Lázních a Nejdku, trenérka úspěšných českých reprezentantů. „Sport je životní styl – to je podstata našeho projektu. Mít i kraso styl,“ říká Škorničková o Projektu. 

Projekt cílí na zvýšení konkurenceschopnosti českých krasobruslařů, chce jim nabídnout stejné podmínky, jako mají ti na světové úrovni. „Světové výsledky se dělají v týmu odborníků. Vrcholové krasobruslení je opravdu už vrcholný výkon s požadavky na všechny schopnosti i možnosti závodníka. A proto tým odborníků ve svém oboru, a proto tento Projekt,“ říká Škorničková. Na webu dodává, že Projekt chce dát každému, kdo si chce sáhnout na svůj osobní vrchol, šanci hledat možnosti. „Projekt dává možnosti i těm, kteří chtějí sportovat v prostředí, které motivuje třeba i jen pro radost, a nejen v krasobruslení. Projekt chce přes sport vychovávat k morálním hodnotám, k sebevědomí, odvaze a motivaci žít plnohodnotný život,“ vysvětluje hlavní trenérka.

Talentovaným krasobruslařům Projekt nabídne také ekonomickou podporu. „Zjišťuji, že když nabídnete smysluplný projekt, který má vizi a možnosti rozvoje, najdou se i ti, kteří kvalitní věc podpoří. Jsem moc ráda, že mám kolem sebe tým lidí, kteří mi pomáhají nejen na ledě, v tělocvičně, ale také s PR, s financemi, řeší právní záležitost,“ popsala Škorničková. Vybrané talentované mládeži budou poskytnuty například bonusy za plnění výkonnosti. „Tvoříme systém výkonnosti a odměn tak, aby byl motivační a rozvíjející, ale také tak, aby se toho děti a jejich trenéři nelekli. Mám pocit, že lidi tady nejsou moc odvážní, že se zbytečně podceňují. No a co, tak jsem to nezvládla, ale alespoň jsem to zkusila – to je moje motto, a tak chci lidi motivovat, trochu rozhýbat. Je pravdou, že dnešní doba je šílená. Všichni jsem tak trochu ztratili motivaci, protože nemáme světlo na konci tunelu. I mě to stojí více sil než v normální době.“

Veškeré akce pod záštitou Projektu ale probíhají s trvalou příslušností závodníka ve svém mateřském klubu a spoluprací s jeho osobním trenérem, vytváří se pouze tzv. detašovaná pracoviště. Jedno z nich je například v Brně. „Chceme vytvořit takovou síť, kde budou trénovat trenéři, kteří chtějí trenéřinu brát z jiného úhlu pohledu. V tomto mi hodně pomáhá spolupráce s nizozemským klubem a paní trenérkou Hanou Naaktgeboren-Veselou, která na tréninkový proces nahlíží optikou jiného prostředí a nabízí tak cenné zkušenosti.“ Vybraní závodníci pak budou mít možnost vycestovat na soustředění právě například do tohoto nizozemského klubu.

Pro Projekt je klíčová spolupráce s odborníky. Z toho důvodu vznikl i první online stream, na kterém své vize a názory představila spolupracovnice týmu, mezinárodní rozhodčí Věra Tauchmanová. V dalších online setkáních se pak představí i někteří jiní členové týmu. Proběhnout by měly také campy či výběry talentů, vše bude však záviset na podmínkách pro amatérský sport uvnitř. „Všechny novinky o streamech, campech a dění kolem Projektu můžou zájemci sledovat na našem webu skornickovasport.cz, nebo na Instagramu i Facebooku,“ doplnila Škorničková.

foto: jakub škornička

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka