Projekt zateplení zbrojnice v Radobyčicích má podporu

Město Plzeň uspělo s žádostí o dotaci na zateplení objektu hasičské zbrojnice v Radobyčicích, na loni realizovanou akci získá přes 725 tisíc korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

S přijetím dotace souhlasili radní, kteří doporučili zastupitelstvu její schválení. Peníze půjdou Městskému obvodu Plzeň 3, o jehož projekt se jednalo. 

„Z ministerstva životního prostředí bychom měli dostat celkem 685.247 korun, ze státního fondu životního prostředí pak 40 308 korun. U zbrojnice byly zatepleny obvodové stěny, strop pod půdou a plochá střecha přístavku, sokl, byla také vyměněna okna s dřevěným rámem a luxfery,“ přiblížil ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. Stavební práce zahájila firma 20. října 2015, dokončila 7. prosince 2015. 

Projekt byl předfinancován plně z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 3 a do něho bude také poukázána poskytnutá dotace. Městský obvod se tak bude podílet na spolufinancování zahrnujícím úhradu nezpůsobilých výdajů a povinný desetiprocentní podíl na celkových způsobilých veřejných výdajích – v souhrnu tedy částkou necelých 342 tisíc korun. Podpora ve vztahu k celkovým výdajům projektu představuje 67,99 procenta, ve vztahu ke způsobilým výdajům 90 procent. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka