Prosincová Beseda: Světáci i Princ Mamánek

Od vánočních příprav si můžete 12. prosince odpočinout u známé hudební komedie Světáci o partě tří fasádníků od Velhartic, kteří pracují v Praze a rozhodnout se vzdělat v oblasti společenského chování.

Jarní servisní akce AUTO CB

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

5.12. 2022 19:00 Zpívám, tedy jsem II.
Hudební večery tradičního cyklu uvádí Jiří Untermüller. Uslyšíte nejkrásnější operetní melodie
v podání členů souboru Divadla J. K. Tyla, mezi něž patří Venuše Zaoralová Dvořáková, Stanislava Topinková Fořtová, Roman Krebs, Hana Spinethová adalší.

Klavírní doprovod: Táňa Vaněčková / Ivana Janečková

6.12. 2022 19:30 COP
Legendární bluegrassová skupina v čele s Míšou Leichtem vyhrála ceny Porta i cenu Anděl, vydala 10 alb a díky své popularitě je pravidelným hostem všech významných hudebních přehlídek u nás.
V loňském roce oslavil COP 40 let na scéně.

7.12. 20222 0:00 Po siréně swing! Pilsner Jazz Band & Aurora JaS Band
Na “Po siréně swing!” zahraje tradičně Pilsner Jazz Band (tentokrát se speciálním hostem za bicí soupravou Jaroslavem Fulnekem), po swingovkách bigbandového ražení nastoupí dixielandově-swingová kapela Aurora JaS Band. Jedná se o partu nejen skvělých instrumentalistů, ale zároveň humoristů, kteří dávají své milované hudbě ještě větší lehkost a šarm.

Tančírna se dvěma kapelami začíná ve 20:00, ale již od 19:00 máte možnost se naučit několik swingových tanečních kroků s Lenkou Sekaninovou.

19.12. 2022 19:00 Bílé Vánoce Lucie Bílé II.
Zpěvačka Lucie Bílá již několik let zpříjemňuje předvánoční čas svými tradičními koncerty, ze kterých dýchá láska, klid a kouzelná atmosféra blížícího se Štědrého dne. I v letošním roce Lucie představí skladby ze svého vánočního alba Bílé Vánoce Lucie Bílé II.

Lucii Bílou doprovodí kapela Petra Maláska a Bílý sbor.
Speciálním hostem turné bude Jan Bendig.

21.12. 2022 19:00 Roháči z Lokte: Vánoční koncert
Psal se rok 1975, když se na folkové scéně objevila kapela Roháči z Lokte. Letos už tak hudebníci slaví 45. narozeniny. Ke společnému vzpomínání a zpívání zvou nejen své věrné příznivce. Písničky nejen vánoční, ale i ze svého tradičního repertoáru vám zahraje legenda českých folkových pódií.

22.12. 2022 20:00 Pohlazení po duši s Vlaďkou Bauerovou
Na tradičním koncertu zazní výběr z dosavadní tvorby, slavné jazzové písně i šansony za doprovodu klavíru. Hostem koncertu bude český publicista, muzikant a básník Michal Bystrov.

DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

1.12. 2022 19:30 Caveman

One man show, která vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

12.12. 2022 19:00 Světáci

Známá hudební komedie o partě tří fasádníků od Velhartic, kteří pracují v Praze, v tom zářivém hlavním městě, plném bujarého nočního života. Po dramatickém zážitku v grilbaru, kde způsobí požár, se rozhodnou vzdělat se v oblasti společenského chování. Odevzdají se tedy do rukou zkušeného profesora tance a společenské výchovy a doufají, že jim to příště v nějakém „lepším podniku“ přinese pozornost dam na úrovni. Kdo může tušit, že nakonec natrefí na trojici podobně „dobře vyškolených” lehkých žen?


20.12. 2022 19:30 Cavewoman

Mysleli jste si, že Vás už nic nedokáže rozesmát? Přijďte se podívat na volné pokračování kultovní one man show Caveman a seznámit se s hrdinkou nového představení o jeskynní ženě Cavewoman. Pobaví Vás trochu jiný pohled na lásku a partnerské vztahy, na to, co dělá muže mužem a ženu ženou, v komedii, která se s vtipným nadhledem zamýšlí nad věčným soubojem obou pohlaví.


PŘEDNÁŠKY

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=prednasky

6.12. 2022 19:00 Aljaška a Yukon

Přednáší Miloslav Martan

Aljaška a západní Kanada patří k nejkrásnějším místům světa. Nedotčené přírodní scenérie lemované nejvyššími severoamerickými vrcholky sem lákají romantiky i dobrodruhy. Navštívíte národní park Denali s nejvyšší horou severní Ameriky a mnohé další krásné parky a rezervace, nekonečné lesy plné divoké zvěře a stovky ledovců padajících do vod oceánu.


20.12. 2022 19:00 Korsika třikrát krásná

Přednáší Josef Středa

Pláže/ kaňony / vysoké hory a navíc pevnosti a kamenné věže. Pokud si chcete udělat obrázek, co můžete vidět a zažít na Korsice, budete na mém promítání správně. Představím vám tento pestrý ostrov, kde si každý přijde na své (zatímco líné děti leží na pláži, otec horal si stihne vyjít na „kopec“, aby se pak celá rodina vrhla do tůní říčních soutěsek), dostanete se od moře po horskou GR20, prý nejhezčí a zároveň nejtěžší trek světa.

AKCEPRO DĚTI

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti


4.12. 2022 14:30 / 16:00 Čertovská pohádka

Jak vlastně vypadá správný čert? Viděl ho někdy někdo? V čertovské pohádce by čert asi měl hrát, ale v našem divadle žádný čert není. Proto se nikdo bát nemusí. Ale aby pohádka mohla být čertovská, je potřeba si čerta vyrobit. Třeba z obyčejného koštěte.


4.12. 2022 15:00 Princ Mamánek / Kino Beseda

Princ Ludvík Otomar Karel XII. zrozený Vznešený je velmi spjatý se svou milující maminkou, královnou Ludmilou. Jenže Ludvík je princ už poněkud přerostlý, je mu 39 let. Bojí se skoro všeho, do ženění se nežene a většinu života se poflakuje po přepychovém zámku a přilehlých oborách. Moudrý král Radomil mu proto připraví nečekaný dárek – princ se jednoho rána probudí v lese v obyčejných šatech a v doprovodu drsného rytíře Hudrovala se má vydat do světa, aby poznal, co je život a snad konečně dospěl. Na velké dobrodružné cestě ho čekají věci, o kterých zatím jen četl v knihách. Potká mocného čaroděje, zlé čarodějnice, ducha i samotnou paní Smrt . . a možná najde ilásku svého života.


11.12. 2022 14:30 / 16:00 Vánoční hvězdička

I zvířátkům v lese se mohou splnit ta nejtajnější přání. A nejen o Vánocích. Stačí si umět přát. A to nás všechny naučí kouzelná Hvězdička.

18.12. 2022 14:30 / 16:00 Sněhuláci o Vánocích

Dva veselí sněhuláci si hrají na mámu a tátu a dělají Vánoce –najdou si mrkve a uhlíky, schovávají se před čertem, loví kapra, zpívají koledu a zdobí stromeček. Dělají u toho spoustu vylomenin a ještě jim všechno komplikuje vrána, která jim nakonec málem vyfoukne i dáreček.


18.12. 2022 15:00 Největší dar / Kino Beseda

Pohádka Největší dar je doslova a do písmene boží. Osudy svérázných obyvatel malé valašské vísky se v ní totiž protnou s prastarými slovanskými bohy jako je Perun, Radegast nebo Černobog. Bohyně zimy Morena nechce předat žezlo nad světem jarní Vesně a lidé s bohy musí spojit své síly, aby se společně pokusili dát věc ido pořádku.

Partnerem dětských představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.

KINO BESEDA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=kino

1.12. 2022 19:30 Il Boemo
12. 12. 2022
22. 12. 2022


Historický velkofilm je inspirovaný skutečným příběhem jednoho z nejvyhledávanějších hudebních skladatelů druhé poloviny 18. století – Josefa Myslivečka. Zavede diváka do slunné Itálie, kde Mysliveček žil, tvořil, stal se legendou, ale také zemřel v zapomnění.

4.12. 2022 15:00 Princ Mamánek

Princ Ludvík Otomar Karel XII. zrozený Vznešený je velmi spjatý se svou milující maminkou, královnou Ludmilou. Jenže Ludvík je princ už poněkud přerostlý, je mu 39 let. Bojí se skoro všeho, do ženění se nežene a většinu života se poflakuje popřepychovém zámku a přilehlých oborách. Moudrý král Radomil mu proto připraví nečekaný dárek – princ se jednoho rána probudí v lese v obyčejných šatech a v doprovodu drsného rytíře Hudrovala se má vydat do světa, aby poznal, co je život a snad konečně dospěl. Na velké dobrodružné cestě ho čekají věci, o kterých zatím jen četl v knihách. Potká mocného čaroděje, zlé čarodějnice, ducha i samotnou paní Smrt . . a možná najde i lásku svého života.


4.12. 2022 17:30 Buko

Buko je kůň. A taky je to „dar z nebes“, který vypadá jako špatný vtip, protože jeho nová majitelka se koní bojí. Film Alice Nellis vypráví o tom, že štěstí přeje připraveným a taky těm, kteří se svému strachu dokážou postavit.

Na projekci lze uplatnit zvýhodněnou cenu pro seniory nad 65 let: 100Kč.


5.12. 2022 19:30 Menu

Krvavá komedie Menu se strefuje do bezpáteřních zbohatlíků, kteří ztratili kontakt s realitou. Ralph Fiennes jako šéf kuchyně hodlá dekonstruovat jídla i společenskou hierarchii.


7.12. 2022 19:308. den války
Je přesně týden od začátku války na Ukrajině, ale osm kamer se nachází ne uprostřed válečného dění, nýbrž v Praze s představiteli ukrajinské diaspory. V Česku dlouho žijí a pracují, ale na své kořeny mají silné vazby. Ruské válečné tažení na jejich domovinu jim ze dne na den převrátí svět vzhůru nohama, a každý na novou situaci reaguje po svém. Skrze displeje mobilních telefonů se na ně přitom průběžně valí hrůzné výjevy z jejich rodné země, a oni si tak doslova v přímém přenosu ověřují, že před dějinami utéct nejde.

Celovečerní dokumentární debut ukrajinské režisérky Oksany Moiseniuk vznikl během jediného dne, a přenáší nás do doby, na kterou jen tak nezapomeneme – do prvních dnů novodobé války v srdci Evropy.


8.12. 2022 19:30 Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa

Dokumentární film Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa vypráví o proměnách velkých civilizací a jejich podobností s tou naší současnou. Přináší výpravnou reality show našeho vlastního kolapsu. Zatím všechny předešlé společnosti zanikly. Ale proč bychom my nemohli být první, kdo chod dějin změní?

Na projekci lze uplatnit zvýhodněnou cenu pro seniory nad 65 let: 100 Kč.


14.12. 2022 19:30 A pak přišla láska…
Psycholožka Kristýna (Pavla Tomicová) zoufale hledá lásku a štěstí. Rozhodne se proto odjet se svou dospělou dcerou Sárou (Sara Venclovská) na ozdravný víkend za kartářkou Zdenou (Tereza Hofová). Skrze pochybné rodové léčení a výklady karet zjistí víc nejen o svém problematickém vztahu k okolí, ale i ke své dceři a sobě samotné. Přijde na konci uzdravování konečně i láska?


15.12. 2022 19:30 Avatar The Way of Water
Filmový zážitek na zcela nové úrovni. James Cameron vrátí diváky zpět do nádherného světa Pandory ve velkolepém a strhujícím dobrodružství plném akce. Po více jak deseti letech se znovu setkáváme s Jackem Sully, Neytiri a jejich dětmi, kteří stále bojují za to, aby se udrželi v bezpečí a naživu.


18.12. 2022 15:00 Největší dar

Pohádka Největší dar je doslova a do písmene boží. Osudy svérázných obyvatel malé valašské vísky se v ní totiž protnou s prastarými slovanskými bohy jako je Perun, Radegast nebo Černobog. Bohyně zimy Morena nechce předat žezlo nad světem jarní Vesně a lidé s bohy musí spojit své síly, aby se společně pokusili dát věci do pořádku.


18.12. 2022 17:30 Slovo

Dobový film režisérky Beaty Parkanové sleduje příběh dvou manželů, kteří si vzájemně dali slovo, že budou stát při sobě v dobrémi zlém. Okolí a složitá doba v Československu na konci 60. let je ale vystavuje těžkým společenským i osobním zkouškám. V hlavních rolích excelují Martin Finger a Gabriela Mikulková.

Na projekci lze uplatnit zvýhodněnou cenu pro seniory nad 65 let: 100 Kč.


19.12. 2022 19:30 Když promluvila

Dne 5. října 2017 vyšel v deníku New York Times článek, který otřásl Hollywoodem v základech. Text odhalil jednoho z nejvýznamnějších filmových producentů Harveyho Weinsteina (mimo jiné majitele šesti Oscarů v nejprestižnější kategorii „Nejlepší film“) jako sexuálního predátora. Producent desítky let zneužíval své mocenské postavení, když kariéru u filmu „prodával“ za poskytování sexuálních služeb. Léta mu to procházelo, své oběti buď umlčoval penězi, nebo profesně likvidoval.


21.12. 2022 19:30 Trojúhelník smutku
Vítězný film festivalu v Cannes a nejvtipnější film roku.

Model Carl a jeho partnerka influencerka Yaya jsou pozváni na luxusní výletní plavbu. Společnost jim zde dělá opravdu vybraná smetánka. Je tu starý mládenec hledající životní lásku, výstřední ruský obchodník (Zlatko Buric) a celému mumraji vládne kapitán (Woody Harrelson), který je věčně pod parou. Když nečekaná událost zamíchá kartami, charaktery cestujících se ukáží v pravém světle.

Na projekci lze uplatnit zvýhodněnou cenu pro seniory nad 65 let: 100 Kč.

Partnerem Kina Beseda je společnost Eurovia CS, a.s.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka