Prostory plzeňské konzervatoře prošly rekonstrukcí

Prostory plzeňské konzervatoře v Tylově ulici v Plzni prošly generální rekonstrukcí. Celá budova, která je v majetku Plzeňského kraje, byla napadena dřevomorkou ve všech patrech.

Jarní servisní akce AUTO CB

Interiéry budovy včetně podlah a stropů jsou již zcela nové. Rozsahem a finančními náklady byla rekonstrukce jednou z největších investic Plzeňského kraje v rámci školství v letech 2020 a 2021. Celkové náklady rekonstrukce dosáhly částky 74, 1 mil. Kč.

„Nově zrekonstruované prostory plzeňské konzervatoře považuji za velmi zdařilé. Vzhledem k tomu, že byla celá budova napadena dřevomorkou, jsme v roce 2019 začali s rekonstrukcí. Prostory jsou nyní připraveny k nastěhování a já pevně věřím, že se v nich budou noví mladí hudebníci cítit dobře,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast ekonomiky, investic a majetku Pavel Karpíšek, který společně s náměstkem pro oblast školství Rudolfem Salvetrem a radní pro oblast cestovního ruchu, partnerských regionů, vnějších vztahů a podpory podnikání Marcelou Krejsovou slavnostně zrekonstruované prostory v pondělí 28. června 2021 otevřeli. Společně se zástupci kraje si nové prostory prohlédl i senátor Vladislav Vilímec.

Rekonstrukce rohového objektu Tylova 15 a Kardinála Berana 6 byla zahájena v listopadu 2019 a dokončena v červnu 2021. Objekt je součástí městské řadové výstavby, má 3 nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží. Objekt je využíván jako školské zařízení pro potřeby Konzervatoře Plzeň, hlavní vstup je z Tylovy ulice.

V podzemním podlaží se nachází šatny a zkušebna pro bicí a akustické nástroje. První nadzemní podlaží disponuje tělocvičnou, prostory pro pohybovou výchovu či zkušebnou orchestru.  V dalším patře jsou pak umístěny kabinety a učebny. Ve třetím patře se nachází speciální učebna herectví s jevištěm a další učebny.

V rámci rekonstrukce došlo také k přístavbě vstupní haly včetně výtahové šachty, která je umístěna ve dvoře objektu v severovýchodním koutě budovy. Nově je tak celý objekt přístupný bezbariérově. Ve vnitrobloku jsou provedeny nové zpevněné plochy včetně parkovacích stání.

Budova je nyní připravena k nastěhování nábytku a hudebních nástrojů.

Celkové náklady rekonstrukce dosáhly částky 61,2 mil. Kč (bez DPH), tj. 74,1 mil. Kč (vč. DPH).

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
02.07.2021 10:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka