Prostory plzeňského pivovaru nabízejí očkování bez registrace

Fakultní nemocnice Plzeň, ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem ve čtvrtek 12. srpna 2021 otevírá očkovací centrum, kde není nutná předchozí registrace.

Cílená propagace v Plzni

Nové očkovací místo pro širokou veřejnost od 18 let se nachází v prostorách pivovaru Plzeňský Prazdroj, U Prazdroje 64/7, Plzeň. Provoz je zajištěn každý čtvrtek a pátek od 14:00-18:00 hodin a v sobotu od 10:00-13:00 a 14:00-18:00 hodin. Telefonní kontakt v rámci provozní doby – 377 062 259, 601 691 644 nebo email bezregistrace@fnplzen.cz.  Důležitost očkování vysvětluje ředitel FN Plzeň Václav Šimánek: „Jediná možná cesta  k návratu do normálního života je očkování. V minulých pandemických vlnách jsme byli v nemocnici svědky opravdu velmi smutných lidských příběhů a jedině kolektivní imunita napomůže zvládnout toto pandemické období. Očkování bez předchozí registrace je další možností, jak vakcínu získat co nejrychleji.“

Prostory pivovaru se nachází v centru města Plzeň, v dostupnosti MHD a s možností bezplatného parkování. „Dlouhodobě spolupracujeme s městem i Plzeňským krajem na různých projektech na podporu místních obyvatel. Proto nám přišlo přirozené nabídnout naše prostory, které za normálních okolností slouží pro firemní akce a konference, aby zde vzniklo očkovací centrum. Věříme, že i díky dobré dostupnosti v rámci Plzně o něj bude zájem,“ říká Rudolf Šlehofer z Plzeňského Prazdroje.

Na tomto očkovacím místě je aplikována vakcína Comirnaty od firmy Pfizer/Biontech. Pro registraci je nutné předložit občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny. Pro vydání certifikátu o provedeném očkování proti covid-19 je nutné po příchodu do očkovacích centra nahlásit e-mailovou adresu a číslo mobilního telefonu. 

FN Plzeň očkuje zájemce proti onemocnění covid-19 již od 31. prosince 2020, k 10. srpnu 2021bylo ve FN aplikováno více než 86 000 dávek. Očkování dětí 12-15 let probíhá na detašovaném pracovišti FN Lochotín, Ústav imunologie a alergologie, denně je vakcína aplikována u více než 150 dětí této věkové kategorie.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka