Prší častěji, centrální obvod Plzně musí sekat trávu

V souvislosti s péčí o životní prostředí probíhají v centrálním obvodu seče travnatých ploch. Vzhledem k teplému a vlhkému počasí tráva po provedených sečích rychle roste, a jelikož obvodu záleží na tom, aby na jeho území nebyla tráva přerostlá, je nezbytné rychle reagovat a přistoupit k častějšímu sečení travnatých ploch.

Cílená propagace v Plzni

„V první polovině srpna bude ukončena již letošní čtvrtá seč. Z důvodu navýšení frekvence sečí bylo nutné zkrátit termín jejich provedení na tři týdny. Při takto napjatém termínu a navíc častým dešťům pak najaté firmy vzhledem k velikosti zatravněných ploch musejí seče provádět také o víkendech a svátcích“, informuje David Procházka, místostarosta centrálního obvodu.

Oproti minulým letům, kdy byli občané zvyklí na méně sečí v roce, a což bylo i často kritizováno jako nedostatečné, se některým obyvatelům může jevit, že je hluk sekaček obtěžuje častěji. 

„Vzhledem k výše uvedenému bych chtěl naše spoluobčany požádat o akceptování nastalé situace a především k toleranci k firmám, které seče pro náš obvod provádějí. Věříme, že vzhled našeho obvodu je naší společnou prioritou“, dodává David Procházka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka