Průmyslové stavby mohou zdobit. Důkaz mají ve Městě Touškově - výstavu ke Stavbě roku

První zastávkou putovní výstavy k soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2016 v novém roce je Město Touškov. Od

Cílená propagace v Plzni

8. do 31. ledna 2018 si mohou lidé v místním Kulturním centru prohlédnout panely představující všech 27 staveb přihlášených do soutěže. Jednou z nich je i výrobní hala s administrativní  budovou společnosti Schwer Fittings sídlící v průmyslové zóně ve Městě Touškově. V kategorii Průmyslové stavby byla nominovaná na hlavní ocenění, navíc získala Cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví.

Hala společnosti Schwer Fitting, která se zabývá výrobou spojovací potrubní techniky z nerezavějících ocelí, je důkazem, že i průmyslová stavba může být nositelem kvalitní architektury. „Přestože se jedná o stavbu průmyslovou, nejde jen o co nejekonomičtější objekt se zaměřením pouze na vlastní výrobu, ale od samého počátku investičního záměru zde byly požadavky investora na vytvoření architektonicky zajímavé stavby s vlastní identitou, zapadající do filosofie rodinné firmy pana Schwera, jehož cílem je vytvořit pro své zaměstnance co nejpříjemnější pracovní prostředí,“ dodává Pavel Mádr, jednatel společnosti EMPEX Holding s.r.o., která je zhotovitelem stavby.

„Oceňuji, že investoři se dnes zaměřují i na celkový ráz průmyslových budov, které velice dobře zapadají do svého okolí a neruší ho,“ potvrzuje starostka Města Touškova Iveta Zajíčková a dodává: „Zvu všechny na zajímavou výstavu k soutěži Stavba roku, kterou bude hostit naše Kulturní centrum.“

V rámci 14. ročníku klání Stavba roku Plzeňského kraje 2016 soutěžilo celkem 27 staveb, z nichž porota nominovala 16 na hlavní ocenění. Hlavní titul získaly tři objekty - Jízdárna v Tachově-Světcích (kategorie Rekonstrukce budov), Bytový dům ve Veleslavínově ulici v Plzni (kategorie Stavby pro bydlení) a sídlo společnosti WORKPRESS AVIATION (kategorie Průmyslové stavby). Putovní výstava představuje všechny přihlášené stavby, u nominovaných přidává ještě hodnocení poroty.

Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje 2016 pořádal Plzeňský kraj a Statutární město Plzeň ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Plzeňsko, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Obcí architektů. Záštitu nad soutěží převzali hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a primátor statutárního města Plzeň Martin Zrzavecký.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka