Prvňáčci mohou psát do sešitů Správy NP Šumava

Jedinečné sešity obdrželi prvňáčci v partnerských školách Správy Národního parku Šumava. V pondělí 5. září je novým žákům základní školy Smetanova ve Vimperku osobně předal ředitel Správy NP Šumava Pavel Hubený. V dalších třinácti školách je obdrží od svých učitelů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Akce proběhla v rámci projektu „Partnerské školy Národního parku Šumava“, který podporuje spolupráci Národního parku Šumava a škol v oblasti environmentálního vzdělávání. Jeho obsahem je například realizace výukových programů pro třídní kolektivy v terénu, ve školách i ve vnitřních učebnách středisek environmentální výchovy Správy, nebo bezplatné zajištění jedné autobusové dopravy na terénní exkurzi pro každou partnerskou školu. 

Zároveň žáci a studenti partnerských škol dostávají od Správy netradiční sešity, které na svých deskách zábavnou ilustrovanou i fotografickou formou představují jedinečnost šumavské přírody. Tyto sešity patří k širokému spektru didaktických materiálů Správy NPŠ a vznikly ve zmiňovaných střediscích environmentální výchovy.

Slavnostní předávání sešitů žákům prvního ročníku se koná každý rok v jiné partnerské škole. Prvňáčci se tak mohou těšit hned ze dvou druhů sešitů, a to na téma „rys ostrovid“ a „fauna flóra Šumavy“. Ostatní školáci dostávají sešity s motivy „puštík, vydra, motýli, les, bezlesí, rašeliniště a šumavská voda“. Celý projekt vznikl díky finanční podpoře Státního fondu životního prostředí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka