První letošní regionální Den železnice již tuto sobotu v Horšovském Týně

Horšovský Týn se v sobotu 17. června 2023 stane dějištěm regionálního Dne železnice. Jeho hlavní atrakcí budou jízdy parního vlaku z Horšovského Týna do Staňkova a Poběžovic. .

Jarní servisní akce AUTO CB

Návštěvníci se mohou těšit také na jízdy na historické šlapací drezíně, tematickou výstavu o historii železnice, modelové kolejiště a další doprovodný program.

Všichni, kteří tuto sobotu navštíví nádraží v Horšovském Týně, se mohou těšit na den plný zábavy na kolejích. Bude se tu totiž konat regionální Den železnice. Návštěvníci se mohou těšit na jízdy parního vlaku, v jehož čele bude historická lokomotiva 354.195 zvaná Všudybylka. Ta poveze dvounápravové historické vozy řady Ci s dřevěnou kostrou skříně, která je vně oplechovaná a uvnitř obložená dřevem. Jedná se o typické lokálkové vozy, které byly v provozu až do osmdesátých let minulého století. Ve vlaku bude zařazen i vyhlídkový vůz.
Parní vlak pojede během dne celkem čtyřikrát, konkrétně dvakrát mezi Horšovským Týnem a Staňkovem a dvakrát mezi Horšovským Týnem a Poběžovicemi.

Na jízdy historickými vlaky se prodávají pouze jednosměrné jízdenky. Za plné jízdné zaplatí cestující 60 Kč, jízdenky pro děti ve věku 6 až 15 let budou stát 40 Kč. V parním vlaku nebudou platit žádné jiné slevy či jízdní výhody. Přeprava jízdních kol není možná.
Kromě nostalgických jízd parním vlakem se budou návštěvníci regionálního Dne železnice v Horšovském Týně moci svézt také na historické šlapací drezíně, navštívit tematickou výstavu o historii železnice v bývalém služebním voze nebo si prohlédnout modelové kolejiště, které bude vystavené na nádraží ve Staňkově. Připraven bude také další doprovodný program v režii města Horšovský Týn.
Občerstvení bude zajištěno mimo jiné i v barovém voze Bam BISTRO.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka