První narozený občánek centrálního obvodu Plzně je holčička Johanka

Tradičním zvykem vedení plzeňského centrálního obvodu bylo každoroční vítání prvního občánka.

Cílená propagace v Plzni

Bohužel, protiepidemická a vládní opatření nedovolila osobní setkání, a tak gratulace miminku a samozřejmě šťastným rodičům proběhla na dálku.

„Prvním občánkem obvodu, narozeným v roce 2021, je holčička Johana, která přišla na svět 1. ledna 2021 v 9:17 hodin v porodnici Fakultní nemocnice v Plzni,“ informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu. „Věřím, že alespoň později se s naším prvním miminkem a jeho rodinou budeme moci osobně setkat, předat památeční stříbrný tolar, který jí bude navždy připomínat její nejdůležitější den v životě, prostě provést to tak, jak jsme byli zvyklí a jak se také patří,“ dodává David Procházka.

„Vážila 3 670 gramů a měřila 51 centimetrů. Porod proběhl bez problémů, byl u něj přítomný tatínek Tomáš, který si to užíval,“ řekla maminka Diana s tím, že Johanka je prvorozená a byla plánovaná. „Máme ohromnou radost,“ dodala.

První občánek z radnice třetího plzeňského obvodu nikdy neodcházel s prázdnou.
„Johanka samozřejmě také dostane to, co tradičně dostávají všichni první novorozenci našeho obvodu a tím je kniha pohádek a hračka, které dětem předáváme na tradičním vítání občánků. I zde je potřeba víry v to, že nám situace tyto naše nejkrásnější slavnosti dovolí uskutečnit a se všemi našimi nejmenšími občánky se slavnostně pozdravit v obřadní síni plzeňské radnice,“ s dojetím dodává Stanislav Šec místostarosta MO Plzeň 3.

foto: deník/z. vaiz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka