První přátelák na soustředění Viktorie skončil remízou

V prvním přátelském utkání na soustředění ve španělské Esteponě vyzvala Viktoria Plzeň nováčka čínské Superligy Wu-chan Čuo-er.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na tréninkovém hřišti Arroyo Enmedio se dostala do vedení díky gólu Erika Pačindy, nicméně soupeř ve druhém poločase vyrovnal, a tak zápas skončil nerozhodně.

Do zápasu vstoupily oba celky aktivně. V páté minutě centroval před bránu Milan Havel, nabíhal si Jean-David Beauguel, jenže obrana čínského týmu ho dokázala dostatečně ztísnit. Na druhé straně po sražené střele da Silvy hlavičkoval nad bránu Li Yueming. Nejblíže brance byli viktoriáni ve 23. minutě, po centru Kayamby si míč do vlastní sítě málem dopravil Li Hang, ale brankář Xinyao situaci zachránil. Tři minuty nato už se červenomodří radovali. Matúš Kozáčik založil akci parádním výkopem na Kayambu, který našel z levého křídla sbíhajícího Erika Pačindu, jenž už se nemýlil – 1:0.

I u další velké šance byl Kayamba, jeho rychlý centr našel Beauguela, který hlavičkoval těsně vedle brány Wu-chanu. Po prvním poločase tak viktoriáni v Esteponě vedli nad nováčkem čínské Superligy 1:0.

V úvodu druhé půle mel dobrou šanci Kouassi, jeho rána však mířila nad bránu Kozáčika. Na druhé straně do podobných prostor mířil Patrik Hrošovský. Za silného větru a mírného deště se Wu-chan dočkal vyrovnání. Po rohovém kopu hlavičkoval na bližší tyči mimo dosah brankáře Jean Ervard Kouassi. Plzeňané chtěli vedení okamžitě zpátky, jenže Pačinda mířil po centru Kayamby nepřesně.

V 68. minutě obrana čínského týmu chybovala a do úniku se dostali opět Kayamba s Pačindou, střelu druhého jmenovaného na poslední chvilku ovšem zblokoval vracející se Stéphane M'Bia. Pár minut poté vychytal Beauguelovu pěknou hlavičku gólman Jia Xinyao. V závěru měli Vrbovi svěřenci další možnost – po centru Hrošovského však pálil nepovedeně Havel. Zápas tak skončil nerozhodně 1:1.

Soustředění, středa 23. 1. 2019, 16:00, Arroyo Enmedio, Estepona

Plzeň: Kozáčik – Havel, Pernica, Hejda, Limberský – Kayamba, Procházka, Hrošovský (C), Pačinda (74. Kovařík) – Chorý (74. Bakoš), Beauguel.

Wu-chan: Xinyao – Bowen, Ao (65. Zhiwei), Yueming, Haoran – Hang (C), M'Bia, Zhuang (60. Xiaoxing) – Kouassi, da Silva, Zhenjie.

Branky: 26. Pačinda – 61. Kouassi, ŽK: Ao.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka