První veřejná lednička se v pátek otevírá v Plzni

Každý do ledničky může vložit přebytečné potraviny a jiné si zase vzít.

Jarní servisní akce AUTO CB

Lednice se otevře v plzeňské kavárně Perfect World na Americké třídě a projekt je inspirován foodsharingem, tedy sdílením potravin. Veřejná lednice není přednostně určená lidem bez domova, má ale spojit ty, kterým není lhostejné plýtvání. Jídlo, které člověk sám nepotřebuje a přinese, nesmí být prošlé ani zkažené. Není pravidlem, že musí něco přinést, aby si mohl odnést něco jiného.

Organizátorka, plzeňská studentka, se podle Plzeňského deníku inspirovala v Českých Budějovicích, kde podobná lednice funguje. V Berlíně jich jsou desítky.


Komentáře

  • Před 8 roky

    A proč né ,po vánocích jsem zahlédla jak si stará paní vybrala z tašky u popelnice ,těstoviny a zeleninu. Souhlasím s tímto prodejem.

  • Před 9 roky

    Dobrý den, jakož to zaměstnanec neziskové kavárny Perfect World, jsem měla stejné obavy. Nicméně po vyslechnutí všech informací při slavnostním zahájení jsem si udělala větší obrázek. A věřím, že lednička opravdu splní účel, ke kterému byla určena :) Více o kavárně a ledničce na https://www.facebook.com/mistosesrdcem/?fref=ts

  • Před 9 roky

    No celkem by mě zajímalo, jak to bude fungovat :D Napadá mě hned několik scénářů. O:-)

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka