Půlmaraton Plzeňského kraje se blíží!

Půlmaraton Plzeňského kraje odstartuje již v sobotu 22. dubna 2023! Nedílnou součástí závodu jsou i další doprovodné běhy – OMEXOM krajská desítka, krajská pětka, týmové běhy a dětské závody. Zázemí bude tradičně v areálu Škodaland v Plzni. Registrovat se můžete na webových stránkách půlmaratonu.

Cílená propagace v Plzni

Nemáte dost natrénováno? Zkuste kratší tratě!

Půlmaratonci poběží ověřenou a certifikovanou trať s náročným stoupáním hned v úvodu. Závod vede přes Litice, Šlovice, Dobřany a Lhotu zpět k vodní nádrži České údolí. V nabídce je také OMEXOM krajská desítka nebo krajská pětka a to včetně týmového běhu na 5 km. K registracím si závodníci mohou koupit originální triko + limitovanou edici čelenky speciálně navržené pro letošní ročník. 

Na své si přijdou i ti nejmladší, kteří poměří síly během dětských běhů rozdělených podle věku do celkem pěti kategorií o délce 100, 200, 400, 600 a 800 m. Registrace na dětské běhy jsou zdarma. Každý běžec v cíli dostane za svůj výkon originální pamětní medaili.

Na trati půlmaratonu nebudou ani letos chybět Plzeňští TEMPO MAKERS v roli vodičů na časy 1:30 až 2:15. 

Skvělá zábava v areálu Škodaland a v Dobřanech!

Přímo ve Škodalandu bude připraven bohatý doprovodný program. Těšit se můžete na zajímavé sportovní aktivity, jako např. bungee running – bungee basketball, rodeo býk či horolezecká stěna. K dispozici bude mobilní fyzioterapie, fotostěna, sportovní doplňky a poradenství. Chybět nebude prezentace složek IZS, malování na obličej, občerstvení a mnoho dalšího. 

Atmosféru sportovního dne zpříjemní hudební vystoupení kapely POPs ve Škodalandu. Běžci a fanoušci v Dobřanech na náměstí T.G.M. se pak zase mohou těšit na kapelu Semtex.

Závod na speciálních trenažerech

Pokud jste si loni nechali ujít příležitost vyzkoušet si, jaké to je projet se na handbiku, budete mít šanci letos! Organizace Cesta za snem nabídne i tentokrát možnost zazávodit si právě na těchto speciálních trenažerech pro hendikepované sportovce

Plzeňský kraj podpoří hendikepované

Plzeňský kraj podpoří i tentokrát nákupem vody pro běžce ve výši 23 328 korun charitativní kampaň Diakonie Západ „Voda pomáhá“ a přispěje tak na zajištění dopravy pro klienty denních stacionářů pro osoby s postižením v Plzni (Stacionář Človíček) a na jižním Plzeňsku (Stacionář Plamínek v Merklíně a Stacionář Korálek v Soběkurech).

Návštěvníci a běžci mohou také sami podpořit charitativní projekt koupí vody přímo ve stánku Diakonie Západ. 

Dopravní omezení spojené se závodem

V době konání půlmaratonu bude od 9:50 do 13:00 hodin omezen provoz na trase závodu Plzeň-Bory, Litice, Šlovice, Dobřany, Lhota a Valcha. Pořadatelská služba však může povolit kolmé přejezdy vozovky. Zároveň dojde k omezení spojů MHD linek č. 21 a 26 a linky veřejné dopravy ARRIVA č. 450561 spojů 103 a 104. Děkujeme za pochopení.

Běžci mohou využít parkoviště v zahradě areálu Škodaland, pro návštěvníky bude přístupné parkoviště u Západočeské univerzity v Univerzitní ulici se zajištěnou kyvadlovou dopravou k areálu Škodaland a zpět.

Půlmaraton se uskuteční za podpory společnosti OMEXOM GA Energo s.r.o. a dalších partnerů. 

Všechny informace k jednotlivým běhům a další podrobnosti najdete na webových stránkách http://pulmaraton.plzensky-kraj.cz a Facebooku.

Zdroj: TZ 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 11.04.2023 10:00




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka