Půlmaraton zaznamenal rekordní počet běžců

Za slunného počasí v sobotu 9. ročník rodinného závodu Půlmaraton Plzeňského kraje zaznamenal rekordních 1550 dospělých běžců a na dětských bězích to bylo zhruba 250 malých závodníků.

Cílená propagace v Plzni

Absolutním vítězem půlmaratonské tratě se stal loňský vítěz Adam Korecký. Plzeňský kraj také vybral na prázdninové pobyty dětí z náhradní rodinné péče v rámci projektu „Voda pomáhá“ 25 920 Kč. 

„V letošním ročníku jsme měli více než 1700 registrovaných běžců všech kategorií a to je pro nás hnacím motorem do dalšího ročníku, který bude jubilejním - desátým. Spokojení byli i návštěvníci, protože doprovodný program byl letos velmi pestrý a jsem rád, že stejně jako kraj podpořil projekt „Voda pomáhá“, mohli se zapojit i návštěvníci areálu a koupí lahve vody podpořit Diakonii. Děkuji také zástupcům organizace Cesta za snem, kteří poskytnutím speciálních trenažérů umožnili návštěvníkům si zkusit, jaké to je jet na handbiku a vyrovnat se tak sportovcům s hendikepem,“ říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

Absolutním vítězem s časem 1:15:25 se stal loňský nejlepší muž Adam Korecký, který loňskou výhru daroval dětské diabetologii FN Plzeň. „Obhajoba každého vítězství je těžká, ale v hlavě jsem to měl. Trať jsem si užil a jsem rád, že vyšlo počasí,“ řekl Adam Korecký po závodě a dodal: „I letošní výhru chci věnovat FN Plzeň, ale ještě nejsem domluvený, jakému oddělení konkrétně. Rozhodl jsem se všechny peněžité výhry darovat na dobrou věc.“ Na druhém místě doběhl vítěz několika předešlých ročníků Tomáš Eisner, třetí pak skončil Petr Minařík. Mezi ženami absolutní vítězkou je Teodora Chvalová s časem 1:26:35, za ní pak doběhla druhá Kristýna Eisnerová, třetí Petra Doležalová.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka