Pytlomat funguje! Obvod je půjčí Vejprnicím

Za více než týden fungování tzv. Pytlomatu na Nové Hospodě se nápad se sběrem odpadků osvědčil. Starosta centrálního plzeňského obvodu proto nabídl spolupráci vedení obce Vejprnice.

Cílená propagace v Plzni

 V úterý 23. března si převzal starosta Vejprnic vypůjčené stojánky na Pytlomat a obec se do akce zapojí také.

„Na Nové Hospodě funguje Pytlomat výborně. Odpadky vyvážíme třikrát týdně a je jich opravdu hodně. Les, kam chodí lidé na procházky, propojuje Novou Hospodu a Vejprnice. Oslovil jsem proto starostu obce s nabídkou zavést také na druhé straně lesa Pytlomat, aby lidé mohli nasbírané odpadky nechat u Pytlomatu na jakékoliv straně lesa,“ vysvětluje starosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka.

„Nadchlo mě, když mě pan starosta s nabídkou oslovil. Řada lidí nás na nepořádek upozorňuje a věřím, že tohle je způsob, jak vyzvat dobrovolníky, aby se do sběru odpadků zapojili. Je to výborný nápad a jsem rád že můžeme takto společně přispět k vyčištění lesa,“ říká starosta Vejprnic Pavel Karpíšek. Ve Vejprnicích přibydou od 23. března 3 stojany Pytlomatu.

S tím souvisí také prodloužení doby, kdy bude Pytlomat na Nové Hospodě fungovat. „Chceme prodloužit akci v této lokalitě až do 6. dubna. Máme už vyrobené další stojánky a plánujeme postavit Pytlomat také u Borského parku nebo na Valše,“ dodává David Procházka.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka